Μήνυμα ενότητας απηύθυνε από την τελετής της ορκωμοσίας του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς

 

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας της νέας διοίκησης του Δήμου, που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024 και ολοκληρώνει τη θητεία της την 31η Δεκεμβρίου 2028.

Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δημαρχείου Άνω Λιοσίων, ο Χρήστος Παππούς τόνισε χαρακτηριστικά, το βράδυ της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2023 «Προχωράμε δυνατά μαζί, πέρα από κόμματα και χρώματα. Όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, αφήνουμε το δικό μας θετικό αποτύπωμα και σφραγίζουμε με τη δική μας αγάπη ό,τι δημιουργούμε».

Απευθυνόμενος στους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων ανέφερε ότι υπάρχει, για όλους, χώρος για δουλειά. « Έχω αποδείξει ότι η αρχή μου είναι να πολλαπλασιάζω και να μην διαιρώ να προσθέτω και να μην αφαιρώ. Και πάνω απ’ όλα να σέβομαι και να εκτιμώ τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Γιατί όλοι έχουμε ευθύνη για τη πορεία του Δήμου μας. Με διάλογο, συναίνεση και ξεκάθαρες αποφάσεις που θα εφαρμόζονται απ’ όλους», τόνισε.

Δεσμεύθηκε ακόμα ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους με την ίδια ένταση και στην επόμενη πενταετία. «Σήμερα δώσαμε όρκο τιμής, ευθύνης, δουλειάς και προσφοράς για τη συνέχιση του έργου προς όλους τους δημότες, σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά. Έχουμε υποχρέωση όλες και όλοι μαζί να αποφασίζουμε και να παλεύουμε για το κοινό καλό. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με σεβασμό σε κάθε άποψη. Γιατί το στοίχημα είναι ένα και μας αφορά όλους», ανέφερε.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Μητροπολίτη Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρα, ο οποίος ευλόγησε την ορκωμοσία και πρόσθεσε ότι Εκκλησία και Δήμος Φυλής πάνε πάντα μαζί. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προσφορά του Χρήστου Παππού, τονίζοντας ότι πρόκειται για έντιμο και δημιουργικό άνθρωπο, τον οποίο γνωρίζει από την ημέρα της ενθρόνισής του στη Μητρόπολη Ιλίου.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα και το Βουλευτή της περιφέρειάς μας Ευάγγελο Λιάκο γιατί έβαλαν, όπως είπε, πλάτη για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Δήμου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρίσκονται και πάλι κοντά του.

Ευχαριστίες για τη συνεργασία και ευχές για καλή θητεία απηύθυνε στους παρισταμένους Δημάρχους Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, Αγίων Αναργύρων Σταύρο Τσίρμπα, Ασπροπύργου Γιάννη Ηλία, Μάνδρας-Ειδυλίας Αρμόδιο Δρίκο, Ιλίου Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου και Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη και χαρακτήρισε το Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη Πατριάρχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ευχαριστίες εξέφρασε, ακόμα, στα μέλη της παράταξής του τονίζοντας ότι έβαλαν μπροστά το εμείς κι όχι το εγώ κι ότι, ανεξαρτήτως εκλογής, η κοινή πορεία στον όμορφο δρόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί. Επίσης στους διατελέσαντες Δημάρχους, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους παρευρεθέντες Δημήτρη Μπουραΐμη, Ευάγγελο Χριστοφιλάκη και Κώστα Παπαχρήστου. Αλλά και στα στελέχη και τους εργαζομένους, αναφέροντας ότι αποτελούν το μοχλό δράσης του Δήμου Φυλής, ενώ ευχαριστίες απηύθυνε και στους συνδημότες μας τονίζοντας ότι εμπνέουν, κινητοποιούν και συμβουλεύουν τη δημοτική αρχή.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά στην οικογένειά του, δηλαδή στη σύζυγό του Ντίνα, με την οποία, όπως είπε, συμπληρώνουν σε λίγες μέρες 30 χρόνια γάμου και στις κόρες του Φανή και Ευαγγελία, επισημαίνοντας ότι χρωστάει πολλά στη στήριξή τους, στα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά.

Κλείνοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος θα πάει ακόμα πιο μπροστά στη νέα πενταετία. «Σήμερα ορκιστήκαμε για την επόμενη 5ετία. Βάζουμε όμως φουλ τις μηχανές για την επόμενη 10ετία. Συνεχίζουμε δυναμικά χωρίς ένα λεπτό καθυστέρηση, με περισσότερη όρεξη και πολύ δουλειά. Δημιουργούμε μια πόλη που να ξεχωρίζει. Συνεχίζουμε μαζί αυτό το ταξίδι και τα καλύτερα έρχονται. Ενωμένοι, δυνατοί με ελπίδα και αισιοδοξία φτάνουμε το Δήμο ακόμα πιο ψηλά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου