Εξήντα μεγάλα ελαιόδεντρα φύτεψε σε δύο πλατείες ο Δήμος Φυλής


 

Με εκτεταμένη φύτευση ελαιοδέντρων σε δύο, υπό διαμόρφωση, πλατείες στις συνοικίες Δροσούπολη και Λεφάντω ολοκλήρωσε τις εργασίες του, το 2023, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Φυλής.
Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Γεωργιάδης και οι εργαζόμενοι αξιοποίησαν τα περίπου 60 μεγάλα ελαιόδεντρα που εκριζώθηκαν, κατά τη διάρκεια έργων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τις σχετικές ενέργειες για την επαναφύτευση των δέντρων στο Δήμο Φυλής έκανε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες.
Με τη νέα πρωτοβουλία συνεχίστηκε το φιλόδοξο πρόγραμμα φύτευσης ελαιοδέντρων του Δήμου Φυλής, ο οποίος επιδιώκει μια γενικότερη στροφή στον πρωτογενή τομέα, δηλαδή στη γεωργία και στη μελισσοκομία. Για την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη αυτών των δράσεων ο Δήμος Φυλής συνεργάζεται με πιστοποιημένους φορείς, όπως ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ και ο ΦΙΛΑΙΟΣ. Κάτι που σε συνδυασμό με την προσπάθεια στα ενεργειακά και τα υδρολογικά σηματοδοτούν τη συνολική οικολογική πολιτική του.
«Ευχαριστώ για τη συμβολή τους την ΕΡΓΟΣΕ, το Πράσινο Ταμείο και τους συνεργάτες μου. Η υπόθεση της διάσωσης του περιβάλλοντος είναι συλλογική υπόθεση και με το πνεύμα αυτό ενεργεί ο Δήμος Φυλής», δήλωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου