Στην Βασιλόπιτα των Ηπειρωτών Ζεφυρίου ο Δήμαρχος Φυλής - Αφιέρωσε το κομμάτι του στους Ηπειρώτες που μένουν στα χωριά και φυλλάτουν Θερμοπύλες

Στην Βασιλόπιτα – χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου που πραγματοποιήθηκε ως διπλό πολιτιστικό γεγονός μετά από πολλά χρόνια με απόλυτη επιτυχία, έδωσε το “παρών” ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου 2024.

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε περιστοιχισμένος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Κώτσια και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο π. Θεοφάνης Θεοφάνους, που έδωσε πρώτος τις ευχές του.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς συνεχάρη τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Δ.Σ και του Συλλόγου για το πολύτιμο έργο τους, αυτό της διατήρησης και της διάδοσης της Ηπειρώτικης Παράδοσης στις επόμενες γενιές κι αφιέρωσε το κομμάτι του στους Ηπειρώτες που μένουν στα χωριά της ένδοξης γης τους και κρατάνε “Θερμοπύλες”.

Στη συνέχεια της βραδιάς ακολούθησαν Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του Συλλόγου και γνήσιο γλέντι. 

Τους Ηπειρώτες Ζεφυρίου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους κι έδωσαν τις ευχές τους, όπως αναφέρει ο Σύλλογος στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, οι παρακάτω:

Βουλευτής Ν.Δ και Αντι/ος της Βουλής των Ελλήνων Μπούρας Αθανάσιος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώτσηρας Γεώργιος, ο Βουλευτής Ν.Δ. Λιάκος Ευάγγελος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού Κοσμόπουλος Ελευθέριος, ο Πρόεδρος Δημ. Συμ. Δήμου Φυλής Αντωνόπουλος Γεώργιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Φυλής: Σχίζας Αθανάσιος, Αβράμης Γεώργιος, Κουράση Χρυσούλα, Σερέπας Σταμάτης, Ζέρβας Μηνάς εκπρόσωπος Π.Σ.Ε., Ρούσσας Χρήστος Πρόεδρος Ηπειρωτών Ανω Λιοσίων, Βλάχος Διονύσιος. Τοπικοί Σύμβουλοι: Κατηφόρης Διονύσης, Ρίζος Κώστας, Δασκάλου Αννα, Παπαχρήστος Κων/νος πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου, Βαδεβούλης Απόστολος Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Παπαχρήστος Ιωάννης πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Χατζηλέρης Κυριάκος, Τοπικής ΠΑΣΟΚ Κατεβάτης Μάρκος. Π.Σ.Ε. Κοντός Αντώνης. Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Ηπειρώτες Ανω Λιοσίων με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ., Πανηπειρωτικός Ασπροπύργου Ντάλας Γεώργιος, Ηπειρωτών Αχαρνών Γεν. Γραμ/ας Κοζανίτης Δημήτριος, Κρήτες Ζεφυρίου και Περιχώρων Πρόεδρος Μηλιωτάκη Αννα, Χορέψετε – Χορέψετε Παπαχρήστου Θεώνη, Κρήτες Ανω Λιοσίων Ζεφυρίου Πρόεδρος Στεφανουδάκη Ντίνα με μελη του Δ.Σ., Αρβανίτικου Πολιτισμού ‘’Η ΓΡΙΖΑ’’ Σπύρος Μαρίνης και μέλη του Δ.Σ., Φυλασία Πρόεδρος Ιωάννα Σερέπα με μέλη του Δ.Σ., Λαογραφικός Χοροδρόμενο Μαθωναίου Εφη με μέλη.

Βίντεο χαιρετισμού Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου