Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο Ζεφύρι

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκαν, σήμερα το πρωί -Σάββατο 6 Ιανουαρίου -, παρουσία του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου, αιρετών και πλήθους πιστών, τα Θεοφάνια στον Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου στην Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου.

Στην Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου χοροστάτησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας πρωτοπρεσβύτερος Άγγελος Κανέλος συνεπικουρούμενος από τον π. Θεοφάνη Θεοφάνους. Ακολούθησε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που οι καμπάνες του Ναού χτύπησαν χαρμόσυνα την ώρα που ιερείς και πιστοί έψαλλαν με χαρά και συγκίνηση «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε» ανανεώνοντας την χριστιανική πίστη προς τα Αγιασμένα Νερά που βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός και έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά η Αγία Τριάδα η οποία, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη, διώχνει μακριά τα κακά και σκοτεινά πνεύματα και οδηγεί τον άνθρωπο στην Αναγέννηση, τη Σωτηρία και την Ανάσταση.

Αμέσως μετά ιερείς και πιστοί κατευθύνθηκαν στο Πάρκο Κώστας Λιάρος όπου έγινε στο συντριβάνι ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Χρόνια πολλά με υγεία και ευλογία στα σπίτια όλων και καλή επιτυχία στην νέα Διοίκηση του Δήμου Φυλής ευχήθηκε ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης π. Άγγελος Κανέλος.

Χαρακτηριστικά βίντεο και φωτό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου