Έργα 545 εκατ. ευρώ για τη Δυτική Αττική ανακοίνωσε ο ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς από το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στον Ασπρόπυργο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευτέρης Κοσμόπουλος: «Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, γνώσεις και την ικανότητα να το εφαρμόσουμε. Για να προχωρήσουμε μαζί για τη Δυτική Αττική που αξίζουμε»

Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δυτικής Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 545,35 εκατ. ευρώ, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που έλαβε χώρα συμβολικά στον Ασπρόπυργο, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ασπροπύργου.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης αποτελεί αποτέλεσμα μελέτης της περιοχής και περιλαμβάνει έργα με συγκεκριμένα στοιχεία, προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα.

Αναλυτικότερα:

- 164 εκατ. ευρώ στον τομέα της οδικής ασφάλειας και των υποδομών θα διατεθούν για την αναβάθμιση τμημάτων της Παλαιάς Εθνικής Οδού, τη δημιουργία ανισόπεδων κόμβων σε σημεία υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου, την αποκατάσταση φθορών και στηθαίων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, καθώς και τη διαπλάτυνση και επανασχεδίαση δρόμων στους Δήμους της περιοχής.

- 144,05 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την προστασία των πολιτών από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζονται αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και κατασκευή δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων σε όλους της δήμους της Δυτικής Αττικής, οριοθετήσεις, διευθετήσεις και εντατικοποίηση καθαρισμού ρεμάτων, αλλά και η εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών για έργα ανάσχεσης και απορροής.

- 122,3 εκατ. ευρώ, για έργα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, όπου περιλαμβάνονται η αναβάθμιση των υποδομών Επεξεργασίας Λυμάτων, η δημιουργία τροφοδοτικού αγωγού της ΕΥΔΑΠ και ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης, η ουσιαστική επένδυση σε προμήθεια εξοπλισμού και ενημερωτικές δράσεις για την ανακύκλωση και την πολιτική προστασία, οι αστικές αναπλάσεις, η αναβάθμιση σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων και η ανάδειξη περιαστικών δασών και πολιτιστικών τοποσήμων.

- 67 εκατ. Ευρώ για την κοινωνική συνοχή, με δημιουργία νέων και ο εκσυγχρονισμόςυφιστάμενων βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και σχολικών μονάδων, η κατασκευή υποδομών πρωτοβάθμιας υγείας και η προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, η επέκταση της στήριξης των κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του αποκλεισμού, καθώς και η αναβαθμισμένη αρωγή στις ευάλωτες οικογένειες μέσω ΤΕΒΑ.

- 18 εκατ. ευρώ για έργα για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, ενίσχυση των παραγωγικών επενδύσεων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην έρευνα και τομείς εξειδίκευσης της περιοχής και την παροχή σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει επίσης προϋπολογισθεί πρόσθετο κονδύλι 30 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν, σε συνεννόηση με τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, για επιπλέον τεχνικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων και Εφαρμογών Περιφέρειας Αττικής αναφέρει: «Ξεκινάμε από τον Ασπρόπυργο, από τον τόπο μας για τον τόπο μας, ανακοινώνοντας το πλάνο μας και τους σχεδιασμούς μας για την πενταετία που ανοίγεται μπροστά μας.

Πάντα ακούγοντας τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας, σχεδιάζουμε με το βλέμμα στις επόμενες γενιές. Το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δυτικής Αττικής, που ανακοίνωσε και επίσημα ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, αποτελεί τον οδικό χάρτη των ενεργειών μας για να φέρουμε αποτελέσματα, με οφέλη για όλους τους συμπολίτες μας. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, γνώσεις και την ικανότητα να το εφαρμόσουμε.

Για να προχωρήσουμε μαζί για τη Δυτική Αττική που αξίζουμε»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου