Σπείρα με ορμητήριο το Ζεφύρι έκλεβε ηλικιωμένους - Υποδύονταν τους ασφαλιστές και λογιστές

 


Πηγή: https://www.protothema.gr

Τέλος στην εγκληματική δράση σπείρας η οποία με ορμητήριο το Ζεφύρι έκλεβε ηλικιωμένους στην Αττική και την επαρχία χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απσχόλησης έβαλε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.


Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης τρεις άνδρες ηλικίας 46, 41 και 50 ετών με τους δύο τελευταίους να εντοπίζονται τη στιγμή που επιχειρούσαν να εξαπατήσουν άνδρα στη Μαγούλα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ τα μέλη της σπείρας υποδύονταν τους ασφαλιστές, τους λογιστές ή τους φίλους δήθεν συγγενών των θυμάτων τους. Δεν δίσταζαν, μάλιστα, ορισμένες φορές να μεταφέρουν τα θύματά τους με αυτοκίνητο της σπείρας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 κλοπές και απάτες σε ΚηφισιάΧαλάνδριΠέραμαΑρτέμιδα, Χολαργό και τα Μέγαρα καθώς και στο Αίγιο και το Άργος

Σημειώνεται οι κατηγορούμενοι είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
zefiri
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συμμορία που διέπραττε κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 13-2-2024 συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, ηλικίας 41, 46 και 50 και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απάτες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου