Στο 39ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας προκρίθηκε η Ομάδα ΥΠΕΡΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ του Δήμου Φυλής με την ενεργειακή κωμωδία PRANA


 Στην εκπνοή της γιορτής των ερωτευμένων εμείς, οι εραστές της τέχνης, γιορτάζουμε την επιλογή της παράστασης "PRANA, ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ" σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Γαλανόπουλου για το διαγωνιστικό μέρος του μακροβιότερου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Ελλάδας, που θα γίνει για 39η χρονιά στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, από 14 έως 23 Μαρτίου 2024!

Η προκριματική επιτροπή μας τίμησε με την επιλογή του έργου μας στα 8 διαγωνιζόμενα του φετινού Φεστιβάλ, ανάμεσα σε 17 έργα - συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
Χαιρόμαστε που θα πάρουμε μέρος για 1η φορά σε ένα ακόμη Φεστιβάλ που αγαπά και προβάλλει το Ερασιτεχνικό Θέατρο και τους ανθρώπους που το υπηρετούν. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα καθώς το έργο μας δεν είναι ένα κλασσικό και δοκιμασμένο έργο αλλά μια πρωτόλεια κωμωδία και η επιλογή της είναι ήδη ένα βραβείο για τους "Υπερφωτισμένους" στα μόλις 6 χρόνια της θεατρικής τους παρουσίας!
Θυμίζουμε ότι το 2020-21 η Ομάδα μας παρουσίασε το πρωτόλειο επίσης έργο "Μετασεισμική ακολουθία ή Πώς την κάνουν οι Κινέζοι" του Γιάννη Γαλανόπουλου στους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα στη Σπερχειάδα και στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας κατακτώντας Βραβεία και Επαίνους ερμηνείας αλλά και Έπαινο Συγγραφής Θεατρικού Έργου.
Η Ομάδα έχει διαγωνισθεί επίσης στα Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης (Βραβείο Σκηνοθεσίας), Κορίνθου και Φιλιατρών, με τα έργα "La Nona" του Roberto Cossa, "Prana, μια ενεργειακή κωμωδία" και "Εχθροί Εξ Αίματος" του Αρκά.
Με το καλό στην Καρδίτσα! 🧡
Υ.Γ. Είχαμε πει ότι η τελευταία φορά παρουσίασης του "Prana" θα ήταν στο Ίλιον τον περασμένο Οκτώβριο αλλά να που η Ομάδα ενωμένη δυνατή - παρά τις πρόβες για το νέο μας έργο ΑΛΥΣΙΔΑ - είπε το "ναι" σε μια (😉 ακόμη ενεργειακή παράσταση!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου