Ιστορίες Υπέροχων Γυναικών της διπλανής πόρτας στον Σύλλογο της Ζωφριάς

Στην εκδήλωση του Συλλόγου της Ζωφριάς που παραδοσιακά διοργανώνει κάθε χρόνο, με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρέθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος έδωσε προσωπικές ευχές σε όλες και όλους του παρευρισκόμενους, το βράδυ της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η φετινή γιορτή διέφερε από όλες τις προηγούμενες… Αυτή τη φορά τιμώμενα πρόσωπα ήταν στην ουσία, κάποιες υπέροχες γυναίκες της…. “διπλανής πόρτας” της Ζωφριάς!

Γυναίκες που στην προσωπική τους ζωή δίνουν καθημερινές μάχες και θα μπορούσε κανείς να τις αποκαλέσει Ηρωίδες! Και είναι, γιατί πασχίζουν υπό αντίξοες συνθήκες προκειμένου να κρατήσουν όρθιες και να στηρίξουν τα παιδιά, τους γονείς, την οικογένειά τους.

Η εκδήλωση, ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου Ευαγγελίας Κωβαίου, η οποία μίλησε για την ουσία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και συνεχίστηκε με την προβολή μικρών βίντεο με σπουδαίο περιεχόμενο.

Μεταξύ άλλων, με εκφωνήτρια το μέλος του χορευτικού Μάρα Μπατζή και υπό την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου Αργυρώς Σπηλιωπούλου, προβλήθηκαν βίντεο με τη δράση Οργανώσεων για την υποστήριξη γυναικών που ζουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες ανά τον κόσμο αλλά και με αποφθέγματα γυναικών που καθόρισαν τον κόσμο, τις τέχνες, την Ελλάδα, την Πολιτική και τον Πολιτισμό όπως οι:

Σιμόν Βέϊλ, Μελίνα Μερκούρη, Κοκό Σανέλ, Μαρί Κιουρί, Ρόζαλιντ Φράνκλιν, Λίζε Μάϊντερ, Ρόζα Λούξεμπουρκ, Υπάτια...

Αλλά και βίντεο με απόψεις πετυχημένων γυναικών – φεμινιστριών, πολιτικών και καλλιτεχνών όπως οι: Σιμόν Ντε Μπουβουάρ, Χίλαρι Κλίντον, Μάργκαρετ Θάτσερ, Emma Watson, Χάρις Αλεξίου.

Κατά το δεύτερο και κορυφαίο σκέλος της βραδιάς τις εντυπώσεις κέρδισαν οι αφηγήσεις μελών του Συλλόγου, των Γυναικών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην συνοικία της Ζωφριάς και είχαν πολλά να πουν!

Η καθεμιά θα μπορούσε ν’ αποτελεί κεφάλαιο ενός βιβλίου με τίτλο: Ιστορίες υπέροχων Γυναικών της διπλανής πόρτας …

Αφηγήσεις έκαναν με αυθορμητισμό κι επιτυχία οι:

Μάρα Μπατζή, που μίλησε για την γιαγιά Ουρανία

Μαρία Πιπίνη

Λέλα Κασνέστη

Σταυρούλα (σπουδάστρια του ΕΠΑΛ)

και Αργυρώ Σπηλιωπούλου που μίλησε για την Ευαγγελία Κυριακού, (δραστήριο μέλος του Συλλόγου και του χορευτικού)

Η ξεχωριστή βραδιά έκλεισε με τη βράβευση των ομιλητριών αλλά και ένα σπιτικό μπουφέ με όμορφες στιγμές διασκέδασης.

Ακολουθούν τα βίντεο της βραδιάς με μηνύματα και αφηγήσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου