Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι μια Πόλη»

Δελτίο Τύπου

Η Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ» σας ευχαριστεί που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Το Σάββατο 9/3/2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ξεπερνώντας κάθε προσδοκία η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Δημοτικής μας Παράταξης «Όλοι μια Πόλη». Ο χώρος αποδείχτηκε εξαιρετικά μικρός για να ανταποκριθει στην ένθερμη συμμετοχή του κόσμου. Η αθρόα παρουσία των συμπολιτών μας προσδίδει μια νέα δυναμική στην αυτοδιοικητική μας παράταξη και επιπρόσθετα μας επιφορτίζει με μεγαλύτερες ευθύνες για την τοπική κοινωνία.

Σε ένα πανηγυρικό και εορταστικό κλίμα βουλευτές, δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, εκπρόσωποι συλλόγων και εκατοντάδες συμπολίτες μας έδωσαν το παρόν στην πρώτη εκδήλωση για την κοπη της πίτας της Δημοτικής μας Παράταξης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι μια Πόλη» Αλέξανδρος Σαμόλης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και είπε: «Η δημοτική μας παράταξη δημιουργήθηκε σχεδόν έξι μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές και είναι γεγονός ότι ταράξαμε τα στάσιμα νερά της πόλης μας.
Εκεί που δεν το περίμενε κανένας και παρά τις δυσκολίες καταφέραμε όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι αλλά να μας εμπιστευθούν χιλιάδες συμπολίτες μας.
Αυτό για μας αποτελεί μεγάλη ευθύνη.
Σας κοιτώ στα μάτια και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
Οι δυσκολίες μας έκαναν ακόμα πιο δυνατούς, μας σφυρηλάτησαν τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ μας. Δώσαμε τη μάχη με αποφασιστικότητα και θέληση, με πίστη στις ιδέες μας και με σεβασμό στο θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Αγωνιστήκαμε για τον τόπο μας, το μέρος όπου γεννηθήκαμε και επιλέξαμε να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε και να ονειρευτούμε. Έχουμε όραμα για μια σύγχρονη πόλη. Μια πόλη φιλική, μια πόλη έξυπνη. Μια πόλη που αξίζει να ζεις και να δημιουργείς.
Πιστεύουμε ότι ο δήμος μας έχει μεγάλες δυνατότητες. Θέλουμε οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό να γίνουν οι πρωταγωνιστές της Δυτικής Αθήνας. Παρουσιάσαμε ένα προγραμμα πολύδιαστατο και συμμετοχικό. Επίκεντρο ήταν ο άνθρωπος και οι συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του.
Πιστεύουμε στις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις. Πιστεύουμε στους συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται για το δήμο και θέλουν να τον δουν να πηγαίνει μπροστά. Δείξαμε και συνεχίζουμε να δείχνουμε έναν άλλο δρόμο, τον δρόμο της Προόδου και της Αλλαγής.

Σήμερα από τη θέση που μας εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες μας, της μείζονος αντιπολίτευσης, δίνουμε το παρόν καθημερινά τόσο στα μεγάλα θέματα και προβλήματα της πόλης μας, όσο και σε θέματα που απασχολούν τις γειτονιές.

Αγαπητά μέλη της παράταξης, έχουν ήδη μπει τα θεμέλια μίας παράταξης δυνατής, μίας παράταξης που σέβεται τους συμπολίτες μας και τα μέλη της, με προγραμματικό λόγο, μίας παράταξης διεκδικητικής που είναι δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, μίας παράταξης που λογοδοτεί. 
Είμαστε εδώ χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς διαιρέσεις.
Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι μπορούμε. Είμαστε εδώ γιατί το μέλλον μας ανήκει.»

Στη συνέχεια ο επικεφαλής Αλέξανδρος Σαμόλης έκοψε την πίτα και κάλεσε τους προσκεκλημένους για ένα χαιρετισμό και να κόψουν κομμάτι από την πίτα.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν:

Ρενα Δούρου Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αθήνας,

Μανώλης Χριστοδουλάκης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Ανατολικής Αττικής,

Ανδρέας Ευθυμίου Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου,

Χαρά Καφαντάρη πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αθήνας,

Βασίλης Κατσαρός πρώην Δήμαρχος Καματερού,

Μαρία Καρακλιούμη πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αττικής,

Παναγιώτης Δημόπουλος πρώην Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών και Καθηγητής Οικολογίας στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Τομεάρχης Περιβάλλοντος στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Μανώλης Διαγουμάς Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Νέας Φιλαδελφειας - Νέας Χαλκηδόνας,

Ελένη Σταύρου υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Δυτικής Αθήνας,

Μάγδα Ρουμανέα συντονίστρια νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Αθήνας,

Αλέξανδρος Αλεξανδράκης μέλος της νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Δυτικής Αθήνας,

Δημήτρης Μούργκας συντονιστής τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αγίων Αναργύρων

Νίκος Βοσδογάνης δημοσιογράφος και δημιουργός του airetos.gr και

εκπρόσωποι από πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και από φορείς της πόλης μας.

Επίσης κομμάτι έκοψαν και ευχήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής μας Παράταξης «Όλοι μια Πολή» Μαρίνα Ταμπακίδη, Μαρία Στίγκα, Χρήστος Παπαδήμας, Ανδρέας Δημητρόπουλος και Αφροδίτη Μπιζά.

Στη συνέχεια έγινε η βράβευση 3 συμπολιτών μας που έχουν προσφέρει στην πόλη μας και αποτελούν Προσωπικότητες που έχουν διακριθεί στον τομέα τους.

Βραβεύτηκαν στον τομέα:

Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η αείμνηστη Μαργαρίτα Μάλλιου, πρώτη εκλεγμένη γυναίκα Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αγίων Αναργύρων με αγώνες για την πόλη μας και τα δικαιώματα των γυναικών.

Παιδείας

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος πρώην Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών και Καθηγητής Οικολογίας στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την προσφορά του στην παιδεία.

Εθελοντισμού

Ο Μανώλης Διαγουμάς πρόεδρος της «Ανοικτής Αγκαλιάς» Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α.. για την προσφορά του για τα άτομα με αναπηρία.

Η Δημοτική μας Παράταξη καθιερώνει ετήσια ειδική τιμητική εκδήλωση με τίτλο «Πρόσωπα»,

ώστε να αναγνωρίσουμε το έργο σημαντικών συμπολιτών μας που έχουν προσφέρει σε διάφορους τομείς.

Επιπλέον ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξη Αλέξανδρος Σαμόλης ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της παράταξης με θέμα

1. Ιδρυτική πράξη της παράταξης

2. Εκλογή 11 συντονιστικής επιτροπής

3. Ορισμός τομεαρχών και αναπληρωτών τομεαρχών.

Το μητρώο της παράταξης είναι ανοιχτό για εγγραφές νέων μελών.

Τέλος από εθελοντές κοινωνικούς επιστήμονες μέλη της δημοτικής μας παράταξης θα παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη σε όποιον συμπολίτη μας τη χρειάζεται.


Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου