Ο Γ. Τάτσης για την Επιδημιολογική έρευνα σχετικά με τον ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής στην ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφέρειας Αττικής


 
Για την Επιδημιολογική έρευνα σχετικά με τον ΟΕΔΑ Δ. Αττικής

Καμία ουσιαστική απάντηση στα σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν το λαό της Περιφέρειας που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, δεν έδωσε ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ειδικής Συνεδρίασης Λογοδοσίας.
Ίδιο και το σκηνικό για το θέμα που έθεσε ο Γιώργος Τάτσης, περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σχετικά με την «Επιδημιολογική έρευνα και εκτίμηση περιβαλλοντικών παραμέτρων στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής και την ευρύτερη περιοχή της», και που παραμένει στο σκοτάδι ζητώντας να δοθεί στη δημοσιότητα, για να έχουν όλοι γνώση των αποτελεσμάτων της.
Υπενθύμισε πως αυτό είναι αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και κατήγγειλε την διοίκηση Πατούλη, η οποία δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.
Ο Γ. Τάτσης, κατήγγειλε πως υπάρχει ένα «κρυφτό» μεταξύ ΕΔΣΝΑ και αναδόχου, για τη δημοσιοποίηση της μελέτης, κάνοντας έτσι και τον «πιο καλοπροαίρετο να γίνεται καχύποπτος». Σημείωσε πως είναι «μία υποχρέωση της Περιφερειακής Αρχής και δικαίωμα του λαού της Αττικής καθώς αυτή η μελέτη έγινε με τα χρήματα του λαού και έχει το δικαίωμα να γνωρίζει ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή του από τη λειτουργία της χωματερής».
Μετά από αυτά, ο Ν. Χαρδαλιάς είπε πως ενημερώθηκε πριν δύο εβδομάδες για το θέμα, ανακοίνωσε ότι η μελέτη θα παρουσιαστεί σύντομα ενώ σε μια προσπάθεια να προκαταβάλλει αποτελέσματα και επιπτώσεις, έσπευσε να δηλώσεις πως «δεν εξασφαλίζει συγκεκριμένες παραδοχές που θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα» προκειμένου να αποκρύψει τις ευθύνες κυβερνήσεων και περιφερειακών αρχών για τη μετατροπή της Δυτικής Αττικής σε «χαβούζα» του λεκανοπεδίου.

Βίντεο με την παρέμβαση 

https://www.youtube.com/watch?v=VMaVkPRKUe0

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου