Επίσημη υποδοχή από Χατζητρακόσια και Μελ. Παπαδήμα Σλοβένων εκπαιδευτικών και μαθητών στη Φυλή

 

Την αποστολή του σχολείου της Σλοβενίας Srednja sola Domzale, που αποτελείτο από τρεις εκπαιδευτικούς και είκοσι μαθητές/τριες και φιλοξενήθηκε από το 3ο Γενικό Λύκειο Άνω Λιοσίων (3ο ΓΕΛ), κατά το χρονικό διάστημα 11/3/2024 έως 15/3/24, υποδέχθηκαν, επίσημα, στο Δημαρχείο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΑΚΟΣ της Φυλής, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής Μελέτιος Παπαδήμας. 
Οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Φυλής απηύθυναν χαιρετισμό και προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες του σχολείου της Σλοβενίας, καθώς και ιδιαίτερο δώρο του Δημάρχου κ. Παππού Χρήστου για την Δήμαρχο του Domzale. 
Το 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων φιλοξένησε τη Σλοβενική αποστολή στο πλαίσιο της χρηματοδοτούμενης δράσης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) Erasmus+ ΚΑ122 με τίτλο «Ενεργοί Αναγνώστες» και κωδικό 2023-1-EL01-KA122-SCH-000133262. Κατά το διάστημα της φιλοξενίας πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δράσεις εντός και εκτός του 3ου ΓΕΛ, με συντονίστριες τις εκπαιδευτικούς Γιαννοπούλου Ιωάννα (ΠΕ06) και Βενιού Ευρυδίκη (ΠΕ02) και τη συνδρομή της παιδαγωγικής ομάδας, που αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς Τούντα Ευαγγελία (ΠΕ04.04), Καπετάνιου Αθηνά (ΠΕ03), Μυλωνά Χρήστο (ΠΕ86) και Φουφουδάκη Ματθαίο (ΠΕ01) : 
Την Δευτέρα 11/3 : υποδοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων στο σχολείο, όπου πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες γνωριμίας, παρουσιάσεις των σχολείων, ομαδικές εργασίες φιλαναγνωσίας πάνω στο «Καπλάνι της βιτρίνας» της Άλκης Ζέη, που είχαν διαβάσει και οι δύο ομάδες, και εκμάθηση παραδοσιακών χορών. Φιλοξενία για γεύμα των Σλοβένων μαθητών/τριων από τους μαθητές/τριες του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων. 
Την Τρίτη 12/3 : εκδρομή στην αρχαία Επίδαυρο με ξενάγηση από τους/τις μαθητές/τριες της ομάδας Erasmus του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου και στο Ναύπλιο με περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης μέσω ηλεκτρονικού παιχνιδιού. 
Την Τετάρτη 13/3: εικαστικές δημιουργίες με αφετηρία το μυθιστόρημα «Το Καπλάνι της βιτρίνας» και δραστηριότητες δημιουργικής γραφής στο χώρο του σχολείου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε υποδοχή της αποστολής εκ μέρους του Δήμου Φυλής και απονεμήθηκε βεβαίωση συμμετοχής στους Σλοβένους μαθητές από τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Νάτσου Μαρία. Ακολούθησε περιήγηση στο λαογραφικό μουσείο της Φυλής και τον Ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Φιλοξενία για γεύμα των Σλοβένων μαθητών/τριων από τους μαθητές/τριες του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων. 
Την Πέμπτη 14/3 : επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με παρακολούθηση προγραμμάτων και περιήγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη. 
Την Παρασκευή 15/3 : επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Βράχο της Ακρόπολης με ξενάγηση από τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων και αποχαιρετιστήριο γεύμα σε ταβέρνα του Θησείου. 
Η επίσκεψη των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριων του Srednja sola Domzale της Σλοβενίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς εκπληρώθηκαν οι στόχοι του προγράμματος που αφορούσαν τη φιλαναγνωσία,την αλληλεπίδραση και συνεργασία με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες από μία ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και την καλλιέργεια στους μαθητές της ενεργής πολιτότητας. 
Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του 3ου ΓΕΛ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σχολείου: https://sites.google.com/site/3ogelanoliosion/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου