Με τη συμμετοχή 4 σχολείων και παρουσία του Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου το 2ο Αθλητικό Φεστιβάλ Συμπερίληψης από το ΓΕΛ Φυλής, “Το Εργαστήρι” και το Δήμο Φυλής

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του Χρυσού Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου, πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη χρονιά φέτος, το Αθλητικό Φεστιβάλ Συμπερίληψης που συνδιοργάνωσαν το Γενικό Λύκειο Φυλής, “Το Εργαστήρι” – Λίλιαν Βουδούρη και ο Δήμος Φυλής, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στο Γήπεδο “Λιβάδι” της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής.

Φέτος, στο 2ο Αθλητικό Φεστιβάλ Συμπερίληψης συμμετείχαν όχι μόνο μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Φυλής και τα εκπαιδευόμενα μέλη του “Εργαστηρίου”, αλλά και μαθητές και μαθήτριες τριών ακόμη σχολείων της Αττικής και συγκεκριμένα, του Ειδικού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, του Γυμνασίου Διονύσου και της Λεόντειου Σχολής Αθηνών.

«Το φεστιβάλ, το οποίο επιδιώκουμε να καθιερωθεί σα θεσμός, διευρύνθηκε φέτος με τη συμμετοχή τριών ακόμη σχολείων και σκοπός είναι όλα τα παιδιά μαζί να συμμετάσχουν σε κοινές αθλητικές δραστηριότητες και αυτό να ενταχθεί στην καθημερινότητά τους», υπογράμμισε, σημαίνοντας την έναρξη του φεστιβάλ, ο Διευθυντής του ΓΕΛ Φυλής, Νικόλαος Κουτσούκος. Στο σύντομο καλωσόρισμά του, ο Διευθυντής του ΓΕΛ Φυλής ευχαρίστησε τον Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκο για την παρουσία του στην εκδήλωση, ενώ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Δήμο Φυλής, το Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Χατζητρακόσια, για την υποστήριξή τους στο Φεστιβάλ και την αρωγή τους στις δράσεις του ΓΕΛ Φυλής.

Τα θερμά του συγχαρητήρια για «την εξαιρετική πρωτοβουλία, σκέψη και πράξη» της υλοποίησης του Αθλητικού Φεστιβάλ Συμπερίληψης έδωσε στους εμπνευστές του, “Το Εργαστήρι” και το ΓΕΛ Φυλής, καθώς και σε όλα τα παιδιά και τους συμμετέχοντες, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Χατζητρακόσιας. «Πάνω απ’ όλα σημασία έχει η προσπάθεια και η συμμετοχή. Εμείς σα Δήμος Φυλής, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα αρωγοί σε οτιδήποτε χρειάζεται», τόνισε ο Νίκος Χατζητρακόσιας και μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Χρήστου Παππού για Καλό Πάσχα.

«Η έννοια της συμπερίληψης είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ. Η δημιουργία δηλαδή μιας κοινωνίας με ίσες ευκαιρίες για όλους σας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, Μίλτος Παπαδήμας.

«Ο σκοπός μας είναι η αποδοχή απ΄ όλο τον κόσμο της αναπηρίας. Εύχομαι να σας έχουμε όλους κοντά μας σε ότι κάνουμε», υπογράμμισε η Πρόεδρος του “Εργαστηρίου” - Λίλιαν Βουδούρη, Μαρία Τουρκοχωρίτη.

«Ο αθλητισμός πάντοτε, και στους αρχαίους πολιτισμούς, ήταν ένα μέσο προκειμένου οι άνθρωποι να συνδεθούν μεταξύ τους και μέσα από τα παιχνίδια και τις αθλητικές δραστηριότητες να βιώσουν τη χαρά και την ενότητα. Παραμένει ένα πάρα πολύ ισχυρό μέσο που καταργεί την όποια διαφορετικότητα. Κι όταν μιλάμε για διαφορετικότητα δεν αναφερόμαστε μόνο στο δόγμα, τη φιλία, τη θρησκεία, την οικονομική κατάσταση, τη χώρα, το χρώμα, αλλά και σε οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα ή διαφορά σε ψυχικό, πνευματικό ή διανοητικό επίπεδο», τόνισε στον χαιρετισμό του ο επίσημος προσκεκλημένος και πρεσβευτής της ιδέας Συμπερίληψης του Αθλητικού Φεστιβάλ, Χρυσός Ολυμπιονίκης, Δημοσθένης Ταμπάκος. «Αυτή την ενότητα, την κατάργηση κάθε διαφορετικότητας βιώνουμε και τώρα εδώ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής στο αγώνισμα των Κρίκων, ο οποίος τιμήθηκε από τους διοργανωτές λαμβάνοντας τιμητική πλακέτα για τη συμμετοχή του και ένα δώρο που δημιούργησαν γι αυτόν τα εκπαιδευόμενα μέλη του “Εργαστηρίου”.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μαθητές και μαθήτριες των τεσσάρων σχολείων και εκπαιδευόμενα μέλη του “Εργαστηρίου” – Λίλιαν Βουδούρη, συμμετείχαν από κοινού σε δραστηριότητες και αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, σκυταλοδρομίες, τσουβαλομαχίες, διελκυστίνδα, γιόγκα, ταε-κβο-ντο κ.ά.

Με τη λήξη των αθλητικών δραστηριοτήτων έγιναν συμβολικές απονομές σε όλα τα μέλη του “Εργαστηρίου” που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, καθώς και στους μαθητές και τους συντελεστές που συμμετείχαν και εργάστηκαν για την άρτια διοργάνωση του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ υποστήριξε με αθλητικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Φυλής.

Βίντεο με τους χαιρετισμούς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Νίκος Χατζητρακόσιας Μίλτος Παπαδήμας Δημοσθένης Ταμπάκης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου