Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Άνω Λιόσια η εκδήλωση για την οπαδική βία και την παραβατικότητα ανηλίκων - Μεγάλα αστέρια του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας συγκλόνισαν το κοινό με τις ομιλίες τους

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, το Σάββατο 13 Απριλίου, η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου και ο Δήμος Φυλής, με τη συμμετοχή λαμπρών ονομάτων του Αθλητισμού, της Δημοσιογραφίας, των Γραμμάτων και των Τεχνών με θέμα “οπαδική βία - παραβατικότητα ανηλίκων οι δίδυμες απειλές”.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Δημήτρης Ανυφαντάκης αφού καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του , υπογράμμισε πως η εκδήλωση εντάσσετε στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναπτύξει η Μητρόπολη από το 2017 και που έχουν αποδώσει ήδη καρπούς αφού από το 2021 λειτουργεί στην Μητρόπολη ειδική υπηρεσία που ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας.

“Είναι δεδομένο πλέον ότι η συμπόρευση όλων των υγειών δυνάμεων της κοινωνίας είναι επιτακτική με σκοπό την αναχαίτιση της βίας σε όλες τις σύγχρονες μορφές της και την καθημερινή προσπάθεια για τη βελτίωση της ζωής όλων” τόνισε.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας υπογράμμισε στο χαιρετισμό του τις δράσεις της Ιεράς Συνόδου για την αντιμετώπιση της βίας που δεν έχουν όπως είπε καμία σχέση με τον πολιτισμό μας αλλά και τις αρχές της ορθοδοξίας. Video: https://youtu.be/fhTquo-Wv5I

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς υπογράμμισε την άψογη συνεργασία του Δήμου Φυλής, διαχρονικά με την Μητρόπολη και το Σεβασμιότατο κ.Αθηναγόρα, έδωσε συγχαρητήρια για την διοργάνωση της εκδήλωσης, ευχαρίστησε ομιλητές και κοινό για την παρουσία τους και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την έξαρση της βίας που αποτελεί μάστιγα για την κοινωνία.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας εξήρε την κοινή πρωτοβουλία της Μητρόπολης και του Δήμου Φυλής για το “τόσο επίκαιρο και σύνθετο θέμα της οπαδικής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων που έχει πλήξει την καρδιά της Ελληνικής κοινωνίας και που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα”. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανέλυσε τα μέτρα που νομοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση για την εξάλειψη της οπαδικής βίας τονίζοντας παράλληλα τη ραγδαία αύξηση του φαινομένου παγκοσμίως. Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε ανεδαφική την αντιμετώπιση της βίας χωρίς καταστολή ώστε να γίνει κατανοητό πως η πολιτεία δεν ανέχεται τη βία αλλά τόνισε παράλληλα και τις παραμέτρους που είναι απαραίτητες για την αναχαίτιση του κύματος βίας. 

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα : ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης, ο Βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Λιάκος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, οι δημοσιογράφοι Ιορδάνης Χασαπόπουλος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Χρήστος Κιούσης,Μένιος Σακελλαρόπουλος και Δημήτρης Κοτταρίδης.

Στο θέμα κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους οι αθλητές Φανή Χαλκιά – Χρυσή Ολυμπιονίκης, Παναγιώτης Φασούλας π. διεθνής καλαθοσφαιριστής, Γιάννης Μπουρούσης π. διεθνής καλαθοσφαιριστής, Μπάνε Πρέλεβιτς π. διεθνής καλαθοσφαιριστής, Ευθυμία Γκουλή παραολυμπιονίκης, Τάκης Λεμονής προπονητής, π. διεθνής ποδοσφαιριστής, Ελένη-Θεοδώρα Ιωαννίδη φοιτήτρια, κόρη αειμνήστου προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη, Μαριέλλα Φασούλα διεθνής καλαθοσφαιρίστρια, Γιάννης Χαλδαίος -διεθνής καλαθοσφαιριστής με αμαξίδιο, ο μουσικοσυνθέτης Μάριος Στρόφαλης και ο συγγραφέας Ανδρέας Τσεμπερλίδης.

Μετά το πέρας των ομιλιών ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως βράβευσε αθλητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση για το αθλητικό και κοινωνικό έργο τους.

Σύσσωμοι δημοσιογράφοι και αθλητές υπογράμμισαν πως οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την οπαδική βία κινούνται στην σωστή κατεύθυνση και τόνισαν την ανάγκη ένταξης του αθλητισμού στην καθημερινότητα των παιδιών ώστε να μυηθούν στις αξίες του ευ αγωνίζεσθε, της πειθαρχίας και του σεβασμού.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη – Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Ομοσπονδίας Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με αμαξίδια.

Χαρακτηριστικά βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου