Εντυπωσιακό ξεκίνημα με 5 Πολιτιστικούς Συλλόγους και Λιβάνη – Μηλιού για τις εορταστικές εκδηλώσεις των πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης


 Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη των τετραήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φυλής προς τιμή των πολιούχων Αγίων των Άνω Λιοσίων, Κωνσταντίνου και Ελένης, το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Τα χορευτικά τμήματα πέντε Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου έδωσαν δυναμικό παρών και ταξίδεψαν το κοινό σε αγαπημένες ιδιαίτερες πατρίδες ανά την Ελλάδα υπό τη φωνή του Κώστα Μήτση και τους ήχους της ορχήστρας του. Με τις εντυπωσιακές φορεσιές τους, τα χορευτικά των Συλλόγων παρουσίασαν χαρακτηριστικούς χορούς των περιοχών τους και οδήγησαν το κοινό σε ένα ταξίδι παράδοσης, μνήμης και νοσταλγίας για αγαπημένους τόπους.

Τις εκδηλώσεις άνοιξε το χορευτικό του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Δήμου Φυλής και τη συνέχεια έδωσε το χορευτικό του Συλλόγου Θεσσαλών Φυλής “Ο Ρήγας Φεραίος”. Χορούς από τη Θράκη παρουσίασε το εφηβικό-παιδικό χορευτικό του Συλλόγου “Χορέψετε – Χορέψετε” Ζεφυρίου, ο οποίος είναι σχετικά νέος Σύλλογος και λαμβάνει πρώτη φορά μέρος στις εκδηλώσεις του πανηγυριού των Άνω Λιοσίων για τους πολιούχους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Δυναμική ήταν η συνέχεια με το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων το οποίο έκανε την είσοδό του χορεύοντας και τραγουδώντας χωρίς τη συνοδεία μουσικής υπό την επιμέλεια του Κώστα Μήτση, ενώ η “αυλαία” των παραδοσιακών συλλόγων έπεσε την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων με το χορευτικό του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων, που μέσα από δύο χορούς, συρτό και μαλεβιζιώτη, τα μέλη του “ξετύλιξαν” τις δεινές χορευτικές τους ικανότητες τιμώντας τη λεβεντογέννα Κρήτη.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, η τραγουδίστρια Χριστίνα Μηλιού ανέβασε ψηλά το κέφι στην Πλατεία Ηρώων των Άνω Λιοσίων τραγουδώντας δικές της επιτυχίες αλλά και μεγάλες επιτυχίες γνωστών κι αγαπημένων καλλιτεχνών, ενώ το πλήθος ξεσήκωσε με το κέφι, τα τραγούδια του και τη ζωντάνιά του ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Λιβάνης, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, με παραδοσιακούς χορούς από πέντε ακόμη Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Φυλής και τη συναυλία της αγαπητής στο κοινό τραγουδίστριας Γιώτας Γρίβα.

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου