«Τα παιδιά είναι η ελπίδα των ζώων»-Ευεργετικό το πρόγραμμα #BeActive και για τους τετράποδους φίλους μας


Μια ευχάριστη και μάλιστα διπλή έκπληξη βίωσαν οι συμμετέχοντες, οι συμμετέχουσες και όλοι όσοι βρέθηκαν στο Στάδιο Εύνικος κατά την πρώτη ημέρα του 30ού Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φυλής.

Ο λόγος για την επίσκεψη δύο τετράποδων φίλων μας, μαζί με την Κατερίνα Ζερβάκη, πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Πολιτιστικού Συλλόγου Φυλής ΑΓΑΠΑΖΩ και τον Βασίλη Τζιγκούρα, που αμφότεροι φροντίζουν για την ευζωΐα τους. Μετά από πρόσκληση του υπεύθυνου διαχείρισης αδέσποτων ζώων στον δήμο Φυλής, Βασίλη Ντάκουρη, τα δύο σκυλάκια πάτησαν… παρκέ και βίωσαν μοναδικές και συνάμα ευεργετικές στιγμές, μια και συναναστράφηκαν με παιδιά, την αγαπημένη τους ασχολία.

«Μόνο τα παιδιά είναι η ελπίδα των ζώων!» τοποθετήθηκε η κα. Ζερβάκη μιλώντας στο evnikosbasket.gr και αναλύοντας τα θετικά που εκλαμβάνουν τα σκυλάκια, όταν βρίσκονται σε περιβάλλον παρόμοιο μ’ αυτό του 30ού Τουρνουά Εκμάθησης 3Χ3 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φυλής, έκανε ειδική αναφορά στα οπτικά ερεθίσματα που εξέλαβαν οι τετράποδοι φίλοι μας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου ΑΓΑΠΑΖΩ τα ευεργετήματα του προγράμματος #BeActive βρίσκουν πιστή εφαρμογή και στα δεσποζόμενα ζώα. «Δεν γίνεται να μην αθλούνται. Είναι επιβεβλημένη η άθληση και για τα ζωάκια», μας είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα #BeActive προάγει την άθληση και τα οφέλη που προσφέρει αυτή σε κάθε ηλικία. Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη σε όλη την Ευρώπη. Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Η μικρή Βαγγελιώ, σκυλάκι που βαδίζει χάρη στο αναπηρικό αμαξίδιο που κατασκεύασε ο κ. Τζιγκούρας, επίσης βίωσε μοναδικές στιγμές, δίπλα στους μικρούς μας αθλητές και τις μικρές αθλήτριες, ενώ όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν με όλα τα τμήματα που συμμετείχαν κατά την πρώτη ημέρα του τουρνουά.

Η κα. Ζερβάκη μας είπε επίσης ότι απομένουν να γίνουν πολλά βήματα εμπρός ώστε ν’ αποκτήσει η χώρα μας φιλοζωϊκή παιδεία, ενώ στάθηκε με χαρά στο πανό που κοσμεί μόνιμα το Στάδιο Εύνικος κι αφορά προηγούμενο Τουρνουά Δημοτικών Σχολείων το οποίο ήταν αφιερωμένο στην τήρηση των κανόνων ευζωΐας των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Δίχως άλλο η συγκεκριμένη έκπληξη προσέφερε αμφίδρομη χαρά σε όλους όσοι τη βίωσαν και μπορεί να πει κανείς ότι αποτέλεσε ένα μικρό, τόσο δα, βηματάκι ώστε οι τετράποδοι φίλοι μας να αποτελέσουν μια κανονικότητα για όλους μας.

Στο χέρι μας είναι αυτό το βηματάκι να γίνει και… άλμα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου