Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η περιφορά της Εικόνας του Αγίου Λουκά στα Άνω Λιόσια



Μεγαλειώδης ήταν και φέτος η συμμετοχή των πιστών στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Λουκά στα Άνω Λιόσια, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2024, παραμονή της εορτής του ομώνυμου Αγίου.

Στον Μέγα Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, εκπρόσωποι του κλήρου και της Διοίκησης του Δήμου, καθώς και πλήθος πιστών.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της ημέρας κορυφώθηκαν με την περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου στη γύρω περιοχή, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής που έδωσε μεγαλοπρεπή τόνο στην Ιερά Πανήγυρι. Την εικόνα συνόδεψαν επίσης γυναίκες μέλη του Συλλόγου Ηπειρωτών με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, το οποίο βρίσκεται στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, ολοκληρώνονται σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου. Το πρωί πραγματοποιήθηκε Όρθος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα, ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί Ιερό Ευχέλαιο.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις επιμελήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Τίτος Χρίστου, Αρχιερατικός Επίτροπος Φυλής, Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου