Γεμάτο ποιότητα το αφιέρωμα στους Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη από το «Μουσικό Όραμα» και τον Δήμο Φυλής

 Μια βραδιά γεμάτη ποιότητα, συναίσθημα και συγκίνηση, βίωσαν το Σάββατο 22 Ιουνίου στο ανοιχτό θέατρο «Βορεινό» της Ζωφριάς, όσοι τυχεροί παρακολούθησαν από κοντά το μουσικοκαλλιτεχνικό αφιέρωμα που διοργάνωσε ο σύλλογος «Μουσικό Όραμα» και ο Δήμος Φυλής για τους δύο μεγάλους συνθέτες της χώρας μας, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και καθοδήγηση της προέδρου του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Μουσικό Όραμα» κυρίας Ρούλας Λεβαντή, οι χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Φυλής, του Συλλόγου «Μουσικό Όραμα», καθώς και οι χορωδίες των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, ερμήνευσαν τα έργα τους με μοναδική δεξιοτεχνία και συναισθηματική ένταση, προκαλώντας ενθουσιασμό και συγκίνηση στους θεατές που γέμισαν το «Βορεινό», σε αυτή την μοναδική μουσική παράσταση.

Ο Δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην πρόεδρο του συλλόγου «Μουσικό Όραμα», Ρούλα Λεβαντή, για την εξαιρετική μουσική και καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος, και δέχτηκε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη στήριξή του προς τον σύλλογο.

Η κ. Λεβαντή ευχαρίστησε θερμά την Αντιδήμαρχο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Ενεργειακών Κοινοτήτων, Δημοτικού Ωδείου και Φιλαρμονικής, κ. Χρυσούλα Κουράση, για την ανεκτίμητη συμβολή της στον πολιτισμό και την ουσιαστική στήριξη που προσφέρει καθημερινά στους συλλόγους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και πρόεδρος των ΚΑΠΗ κ. Μαρίνος Σαρλάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος της Νομικής Υπηρεσίας κ. Μηνάς Ζέρβας, ο πρόεδρος ΔΣ της Τ.Κ. Ζεφυρίου κ. Διονύσης Κατηφόρης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου "Η Γρίζα" κ. Σπύρος Μαρίνης, η πρόεδρος του εξωραϊστικού και πολιτιστικού συλλόγου Ζωφριάς κ. Ευαγγελία Κωβαίου και πλήθος κόσμου.

Οι νότες του πιάνου αντήχησαν στον αέρα και μάγεψαν το κοινό, χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείες της Ελένης Γαλάνη, η οποία παρουσίασε το σόλο πιάνο από την «Οδό Ονείρων», και του Νίκου Καλτουρουμίδη, ο οποίος έπαιξε το σόλο πιάνο από τον «Ζορμπά». Οι δύο αυτοί πιανίστες, με πάθος και δεξιοτεχνία, ζωντάνεψαν αριστουργήματα που σημάδεψαν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Η Εβίτα Σοφογιάννη συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με την μοναδική φωνή της στο τραγούδι του Μ. Χατζιδάκι "Πάει έφυγε το τρένο". Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Γαλανόπουλος και η φιλόλογος κ. Μαρία Πλαβούκου απήγγειλαν με συγκίνηση ποιήματα των Σεφέρη, Γκάτσου και Ελύτη.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβαν με επιτυχία η Φωτεινή Μπρέμπου και ο Αναστάσης Ατζάμπος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ένα video wall προέβαλε φωτογραφικό υλικό που συνόδευε τις απαγγελίες και τα βιογραφικά των συνθετών.

Τις χορωδίες και το πιάνο συνόδευσαν στο μπουζούκι ο δωδεκάχρονος Δημήτρης Αλεξόπουλος και στην κιθάρα ο επαγγελματίας κιθαρίστας Γιάννης Καστανάς.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την βράβευση των Γιάννη Γαλανόπουλου και Μαρίας Πλαβούκου για την εξαιρετική προσφορά τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και της διευθύντριας των ΚΑΠΗ, κας Ειρήνης Αλυμαντήρη.

Βίντεο και φωτογραφικό υλικό

Δήμαρχος Φυλής Χ Παππούς

 
 Χρυσούλα Κουράση

  Ρούλα Λεβαντή
  Νίκος Καλτουρουμίδης
  Εβίτα Σοφογιάννη
  Αφιέρωμα Χατζιδάκι Θεοδωράκη παρουσίαση Φωτεινή Μπρέμπου Αναστάσης Ατζάμπος - Χορωδία
  Αφιέρωμα Χατζιδάκι Θεοδωράκη Παρουσίαση Φωτεινή Μπρέμπου Χορωδία
  Χορωδίες

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου