Προχωράει το Πάρκο Logistics που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής

“Το Πάρκο Logistics θα αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο του Δήμου Φυλής και θα του αποφέρει έσοδα και θέσεις εργασίας”, τόνισε ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΪΠΕΔ), καθηγητής Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.

Μιλώντας σε εσπερίδα, με θέμα «Logistics Center Φυλής: Εθνικό Κέντρο Μεταφορών με Στρατηγική σημασία για τη Δυτική Αττική», που διοργάνωσε η Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανικών Δυτικής Αττικής, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2024, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, ο Πρόεδρος του ΤΑΪΠΕΔ ανέφερε ότι το έργο προχωράει, καθώς ολοκληρώνεται, την 1η Ιουλίου 2024, η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου. Πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης το έργο θα εισέλθει στη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, στη διάρκεια της οποίας θα αναδειχθούν οι οικονομικές παράμετροι του έργου.

Στόχος του έργου είναι να μεταφερθούν στο Πάρκο Logistics οι περίπου 390 μεταφορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν, σήμερα, υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, στην περιοχή του Ελαιώνα, ανέφερε και υπογράμμισε ότι το κίνητρο της προσέλκυσης τους, είναι η επιδότηση του ενοικίου της εγκατάστασης.

Αναφερόμενος στην πανελλαδική σημασία του έργου, τόνισε ότι αναμένεται να βελτιώσει την κατάταξη της Χώρας στο διεθνή πίνακα Logistics της Παγκόσμιας Τράπεζας, ώστε να συμπεριλαμβάνεται στις προηγμένες οικονομίες. Ανέφερε το παράδειγμα της Ολλανδίας, όπου, με βάση το λιμάνι του Ρότερνταμ, αποκομίζει, χάρη στα Logistics, το 27% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της. Μερίδιο πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αποκομίζει η Ελλάδα από τον τουρισμό και μιλάμε για οικονομία πολύ μεγαλύτερης κλίμακας από τη δική μας, σχολίασε.

Αναφερόμενος στον προβληματισμό για το συγκοινωνιακό φόρτο που θα επιφέρει το Πάρκο Logistics στην περιοχή, τόνισε ότι έχει συνταχθεί συγκοινωνιακή μελέτη, με βάση την οποία προγραμματίστηκαν τα συνοδά συγκοινωνιακά έργα που προβλέπονται, όπως η σύνδεση του Πάρκου με την Περιφερειακή του Αιγάλεω, την Αττική Οδό και τη σιδηροδρομική γραμμή. Πρόσθεσε ότι η χρηματοδότηση των συγκοινωνιακών έργων είναι εξασφαλισμένη, παρόλο που παραδέχθηκε ότι, επί του παρόντος, οι πιστώσεις έχουν διατεθεί για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. «Η Κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, όπως είναι του Πρωθυπουργού κι όχι μόνο για την περιοχή του Πάρκου Logistics, αλλά για την ευρύτερη περιοχή του Θριασίου», τόνισε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για την παράκαμψη της Υλίκης, έργο που, τον τελευταίο καιρό, έχει επανέλθει στο δημόσιο διάλογο.

Τα συγκοινωνιακά έργα ήταν αυτά που έθεσε, από την πρώτη στιγμή, στο τραπέζι, ο Δήμαρχος Φυλής και φίλος μου Χρήστος Παππούς, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Παππούς τόνισε, στο σύντομο χαιρετισμό του, ότι το έργο θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του Δήμου Φυλής κι ότι θα πάψει να είναι ο Δήμος των σκουπιδιών. Για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην τοποθέτησή του, ανέφερε ότι μεταξύ των εγκαταστάσεων του Πάρκου Logistics περιλαμβάνονται και δύο ξενοδοχεία. Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Χρήστος Παππούς τιμήθηκε για την προσφορά του από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Σταύρο Θεοδωρόπουλο. Εγκωμιαστικά, εξ άλλου σχόλια για το έργο του αποκόμισε κι από τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτ. Αττικής Ηλία Μουσταΐρα, ο ποίος τον χαρακτήρισε αεικίνητο και τον ευχαρίστησε για τη φιλοξενία.

Στη σημασία των έργων Logistics και τον προγραμματισμό τους σε εθνικό επίπεδο αναφέρθηκε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Εφοδιαστικής του Υπουργείου Ανάπτυξης Αλεξάνδρα Νάσσου, η οποία και αποτέλεσε βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης. Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας και ο Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης. Το Βουλευτή Δυτικής Αττικής Ευάγγελο Λιάκο εκπροσώπησε ο υπεύθυνος του Γραφείου του και Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος.

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, το μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Logistics (CEEL) Χρήστος Κάκκαβας και άλλοι εκπρόσωποι από το χώρο των επιχειρήσεων και των Logistics.

Από πλευράς του Δήμου Φυλής παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και αναπλ. Δήμαρχοι, Πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη και πολύς κόσμος.

Βίντεο του χαιρετισμού του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πλούσιο φωτογραφικό υλικό

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου