Με το βλέμμα στραμμένο στην εικόνα της Μονής Κλειστών η βασιλόπιτα της Χασιάς


 
 
 
 
Με συναισθήματα λύτρωσης και χαράς, εξαιτίας της απόφασης της Ιεράς Συνόδου για την τήρηση του πατροπαράδοτου εθίμου και την  κάθοδο της εικόνας από τη Μονή Κλειστών σε Άνω Λιόσια και Χασιά, υποδέχθηκε ο κόσμος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής το 2016.
Συναισθήματα που κυριάρχησαν και στην κοπή της Βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, το πρωί της Παρασκευής 1η Ιανουαρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.
Ενδεικτικό του κλίματος  που επικρατεί είναι, ότι τόσο ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, όσο και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος, αναφέρθηκαν στο γεγονός.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κατά το σύντομο χαιρετισμό του, όταν έκοψε το κομμάτι της Παναγίας που του αναλογούσε,  αναφέρθηκε στην Εικόνα και στο έθιμο, αφιερώνοντας το  σε αυτήν ακριβώς τη δικαίωση, αλλά και  σε όλα τα μέλη της παράταξής του, που αγωνίστηκαν τόσο γι’ αυτό το ζήτημα όσο και γενικότερα για την πρόοδο του Δήμου.
Ο Σπύρος Μπρέμπος από την πλευρά του απηύθυνε συναισθήματα σεβασμού και θερμές ευχαριστίες στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου, για τη δίκαιη  απόφαση της Ιεράς Συνόδου, καθώς και προς τον Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα για την ουσιαστική στήριξη και συμβολή του στην επίλυση του ζητήματος. 
Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου, πως το τελευταίο κομμάτι της πίτας ο Σπύρος Μπρέμπος το αφιέρωσε στον Σύλλογο"ΠΗΓΗ" για την προσπάθεια που έκανε μαζί με την ΓΡΙΖΑ για την επαναφορά του εθίμου.
Τις ευχές τους στον κόσμο για μια καλή χρονιά έδωσαν επίσης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Λιάκου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Σάββας Σάββας,  οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Καμπόλης, Θανάσης Σχίζας και Γιάννης Μαυροειδάκος, η αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τζένη Μπάρα, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος για θέματα Παλινοστούντων Γιώργος Σονίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κρητικός, οι Πρόεδροι των Παιδικών Σταθμών Παναγιώτης Καμαρινόπουλος (Άνω Λιοσίων), Γιώργος Κούρκουλος (Ζεφυρίου) και Βαγγέλης Σταματάκος (Χασιάς) καθώς και ο Τοπικός Σύμβουλος Στέλιος Νίκας.
Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι αντάλλαξαν θερμές ευχές με τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Φορέων της Χασιάς αλλά και με τον κόσμο που είχε γεμίσει την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου.  


































1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ;;;ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΙΔΙΟΙ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΜΕΡΑ-ΝΥΧΤΑ;;;
    ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή