Την Πέμπτη, 8 Αυγούστου, η «Ανάσταση», αλλά το Σεπτέμβρη ο Γολγοθάς

Στις 24 Ιουλίου ο Κώστας Μπράβος προέβλεψε ότι η μισθοδοσία θα γίνει στις 8 Αυγούστου
 κι όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα δικαιωθεί. Ο Δήμαρχος, αν αληθεύουν οι δηλώσεις του σε τοπική ιστοσελίδα, είχε προβλέψει ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν την Παρασκευή,
2 Αυγούστου...
Την Πέμπτη, 8 Αυγούστου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής, ανακοινώθηκε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Αυγούστου. Η πρόβλεψη του Ταμία Κώστα Μπράβου επαληθεύτηκε απόλυτα ΚΛΙΚ ΕΔΩ κι όπως αναφέρθηκε οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τρία δεκαπενθήμερα. Ωστόσο, επειδή έχουν καεί στο ...χυλό, αποφάσισαν ότι οι στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν, μέχρι να κατατεθούν τα χρήματα στο λογαριασμό τους. Παρόλο που η εξέλιξη αυτή ανακούφισε τους εργαζομένους, στις τάξεις τους επικρατεί έντονη ανησυχία για τα εργασιακά. Πρώτον γιατί το ποσόν που έχει στο ταμείο του ο Δήμος αρκεί για να καλύψει, όπως ήδη έχει αναφέρει ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ, μόνο τη μισθοδοσία του Αυγούστου και δεύτερον λόγω της έντονης φημολογίας ότι το Παρατηρητήριο θα επιβάλει απολύσεις εργαζομένων, στο πλαίσιο της οικονομικής «εξυγίανσης» του Δήμου. Ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι περιμένουν με αγωνία τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, 7 Αυγούστου, στην ημερήσια διάταξη του οποίου έχει περιληφθεί το θέμα της μισθοδοσίας, για να πληροφορηθούν τις προθέσεις της διοίκησης του Δήμου στο εργασιακό καθώς και τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 
Πάντως, στη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, που πραγματοποιήθηκε μετά τη Γενική Συνέλευση, όλες οι πτέρυγες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τα εργασιακά και συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας πολύ κρίσιμος μήνας, στη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας, αλλά και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...