"Σάλταραν" οι κουτόφραγκοι από την επίσκεψη στη Χωματερή...

ΕΠΑΝΩ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στη Χωματερή,
στο ΜΕΣΟΝ τα μέλη της Επιτροπής Αναφορών, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας
και ΚΑΤΩ ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Βάβουλας, το μέλος της Επιτροπής κατά της Χωματερής, Χάρης Μαρμάρου, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ο Βουλευτής Γιώργος Πάντζας και ο επιλαχών Βουλευτής, Πάνος Σκουρολιάκος.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στη Χωματερή, με αφορμή την αυτοψία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Σεπτεμβρίου, κάτοικοι της Φυλής. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η Επιτροπή επισκέφθηκε τη Χωματερή, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν, από τον Ευρωβουλευτή του Σύριζα Νίκου Χουντή, το Σύριζα Φυλής και την Επιτροπή Αγώνα για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής και τα μέλη της μίλησαν για ΦΡΙΚΤΗ κατάσταση την οποία θα συζητήσουν σύντομα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος. 
Κατά τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό που όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του δεν παρευρέθηκε, επειδή η επίσκεψη της Επιτροπής δεν ήταν προγραμματισμένη, τα μέλη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν στον χώρο όπου πραγματοποιείται η υγειονομική ταφή των παραγόμενων απορριμμάτων του λεκανοπεδίου και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την ...άριστη κατάσταση που επικρατεί στο ημερήσιο μέτωπο διαχείρισης των απορριμμάτων… 
Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Περιφερειάρχη…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΛΗΣ
                                                                                                                                                    19/9/13
Μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν, από τον Ευρωβουλευτή του Σύριζα Νίκου Χουντή, Σύριζα Φυλής και την Επιτροπή Αγώνα για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής, το κλιμάκιο των Ευρωβουλευτών επισκέφτηκαν και τη χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής για να εκτιμήσουν από κοντά τα προβλήματα που προκαλεί στο λαό των Άνω Λιοσίων και της γύρω περιοχής. 
Στην είσοδο της χωματερής τους περίμεναν με πανό στα Αγγλικά και μαύρες σημαίες αρκετοί κάτοικοι της περιοχής διαδηλώνοντας την απαίτησή τους για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής και την άρνησή τους στο σχεδιασμό για την εγκατάσταση δύο εργοστασίων βιομάζας-καύσης.
Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας, Πάνος Σκουρολιάκος, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Σταμάτης Γιώργας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φυλής Κώστας Βάβουλας, η Ασημακοπούλου Γεωργία μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Σύριζα και το μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής Χαρίλαος Μαρμάρου.
Τους Ευρωβουλευτές μέσα στο χώρο της χωματερής ενημέρωσε επιτροπή από τους παρευρισκόμενους.Οι εντυπώσεις των Ευρωβουλευτών ήταν άμεσες και μίλησαν για ΦΡΙΚΤΗ κατάσταση την οποία θα συζητήσουν σύντομα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ε.Ε., ζήτησαν την συμπλήρωση και με άλλα στοιχεία του φακέλου που τους είχε κατατεθεί. Απόντες, όπως πάντα, από αυτές τις ενέργειες ήταν ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης και άλλοι πολλοί που συνήθως (κόπτονται) για το θέμα της χωματερής. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας που θα είναι νικηφόρος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ

Τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Φυλή επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αναφορών που πραγματοποιεί επίσκεψη αυτές τις μέρες στην χώρα μας. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνόδευαν ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντής και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Πάντζας.
Τα μέλη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν στον χώρο όπου πραγματοποιείται η υγειονομική ταφή των παραγόμενων απορριμμάτων του λεκανοπεδίου και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την άριστη κατάσταση που επικρατεί στο ημερήσιο μέτωπο διαχείρισης των απορριμμάτων (όπως φαίνεται και από τις συνημμένες φωτογραφίες).
Επίσης ενημερώθηκαν συνοπτικά για τις λειτουργίες που εκτελούνται στην ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και τις εγκαταστάσεις που περιλαμβάνει.
Στα μέλη της Επιτροπής επιδείχθηκε ακόμη φωτογραφικό υλικό από την κατάσταση που επικρατούσε στο παρελθόν, που δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή διαχείριση, που γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία, στο περιβάλλον και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρέστησαν εκπρόσωποι από την Επιτροπή Αγώνα κατοίκων της Φυλής και από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής που ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα αιτήματά τους. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Η επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν ήταν προγραμματισμένη και για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είχαμε την ευκαιρία να παραστούμε και να ενημερώσουμε τα μέλη της διεξοδικά. Στόχος μας ωστόσο είναι το προσεχές χρονικό διάστημα να μεταβούμε και να συναντηθούμε στις Βρυξέλλες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον παρουσιάζοντας αναλυτικά τις δράσεις που υλοποιούμε για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπροστά, να αλλάξουμε ριζικά τις νοοτροπίες και τις λογικές του χθες, κόντρα στα συμφέροντα, κόντρα στις συντεχνιακές πρακτικές που εμποδίζουν τη δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών στα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στην παράταξη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που όπως φαίνεται είναι η μοναδικοί που ενδιαφέρονται. Μια παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ίσως επιτέλους γίνει η αιτία να ακουστεί η φωνή μας.
    Κατάπτυστος ο Σγουρός και ο Δήμαρχος τζάμπα μάγκας.
    Προτείνω να καταθέσουμε ομαδική μήνυση κατά της περιφέρειας και του Σγουρού προσωπικά, γιατί βρωμάει ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή