Νέα προσωρινή ανάσα στους εργαζόμενους του Δήμου Φυλής

Η κρισιμότητα του θέματος έφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ
 το Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, τους Αντιδημάρχους Νίκο Λιόση,
Βασίλη Γεωργιάδη, Γιώργο Ραφτέλη και Αριστείδη Μπρέμπο,
το Γενικό Γραμματέα Βασίλη Ταταρόπουλο, το Δημοτικό Σύμβουλο Γιώργο Μανωλά,
τον έμπειρο νομικό Θρασύβουλο Κάρλο και φυσικά
τους εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων
Συνεχίστηκε και το πρωί της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου, το μαρτύριο της σταγόνας, στο οποίο υποβάλει τους εργαζομένους του Δήμου Φυλής ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός. 
Ο εύστοχος παραλληλισμός του κινέζικου βασανιστήριου, με την ασυνέπεια του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ) στην καταβολή των αντισταθμιστικών οφελών από τη λειτουργία της Χωματερής, ανήκει στο Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη και περιγράφει ανάγλυφα την κατάσταση, που έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων, κατά δύο μήνες. 
Όμως, παρά το γεγονός ότι από τις 30 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός είχε δεσμευθεί ότι μετά τις διακοπές του Αυγούστου θα καθοριζόταν το ύψος των αντισταθμιστικών, με βάση τη Μελέτη Αναλυτικής Κοστολόγησης, δεν τήρησε τη δέσμευσή του. Ζήτησε αναβολή του θέματος για να εκφράσουν, πριν από τη λήψη της απόφασης, τις θέσεις τους οι Δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔΑ). Βέβαια αυτό έπρεπε, με βάση όσα είχε πει το καλοκαίρι, να είχε ήδη γίνει, αλλά οι καθυστερήσεις σε αυτή τη χώρα, είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση.
Τουλάχιστον , έδωσε, προσωρινά, λύση στο πρόβλημα της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ζητώντας από το Διοικητικό Συμβούλιο την έγκριση της καταβολής ποσού 8 εκατ. ευρώ, έναντι της οφειλής από αντισταθμιστικά και δεσμεύθηκε, πάλι, ότι θα συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο, το συντομότερο δυνατό, για να αποφασίσει, οριστικά, για το θέμα. Καθότι  με τα χρήματα αυτά η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές επαρκούν, μόλις και μετά βίας, μέχρι το τέλος Νοέμβρη...
Όσο για την πληρωμή των εργαζομένων, αν επιταχυνθούν οι διαδικασίες, μπορεί να καταστεί δυνατή μέχρι την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις αισιόδοξες προβλέψεις. Οι οποίες, ως γνωστόν, δεν επαληθεύονται πάντα στο Δήμο Φυλής...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου