Στις πλάτες των προκατόχων του έριξε ο Μπουραΐμης την ευθύνη για τα χρέη του Δήμου

Να ρίξει στις πλάτες των προκατόχων του, (Νίκου Παπαδήμα-Βαγγέλη Χριστοφιλάκη-Χρήστου Παππού), τις ευθύνες για το οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου Φυλής, εξαιτίας του οποίου έχει απόλυτη ανάγκη για την επιβίωσή του, τα αντισταθμιστικά οφέλη, επιχείρησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης. 
Μιλώντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), όχι μόνο αποσιώπησε ότι κι ο ίδιος, ως Δήμαρχος Φυλής σώρευσε στον Καλλικρατικό Δήμο ένα δυσθεώρητο, για το μέγεθος της Χασιάς και για τα τεράστια έσοδά της από τη Χωματερή, χρέος αλλά τόλμησε να κατηγορήσει για συνενοχή την τοπική κοινωνία, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν με τις ευλογίες της.
Παριστάνοντας την αθώα περιστερά, ο Δήμαρχος Φυλής έδωσε την εικόνα ενός …βασανισμένου ανθρώπου που ταλαιπωρείται, άδικα, από λάθη άλλων. «Λησμονώντας», βέβαια, ότι με τη στήριξη του πρώην Δημάρχου Άνω Λιοσίων Νίκου Παπαδήμα επικράτησε, το 1998, του Νίκου Λιάκου στη Φυλή, και κατέλαβε το αξίωμα του Δημάρχου. Τουλάχιστον αξιώθηκε να αναφέρει τις διαχρονικές παλινωδίες Πολιτείας και Αυτοδιοίκησης στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων και να τονίσει ότι σε περίπτωση περικοπής των αντισταθμιστικών, η Πολιτεία θα πρέπει να δεχθεί την παύση πληρωμών του Δήμου Φυλής, εξαιτίας της κατάρρευσης των οικονομικών του. Διευκρίνισε ακόμα ότι ο Δήμος Φυλής διεκδικεί τα αντισταθμιστικά που του οφείλονται από τον ΕΔΣΝΑ μέχρι το τέλος του 2014 κι ότι αντιτίθεται στην εγκατάσταση των δύο εργοστασίων στην περιοχή, τονίζοντας ότι αναμένει την ετυμηγορία των δικαστηρίων.
Μόνο που ξέχασε να αναφέρει τις κορώνες περί παλαϊκού αγώνα, σε περίπτωση που τα δικαστήρια δεν τον δικαιώσουν. Τέλος επανέλαβε τη γνωστή θέση του ότι το βάρος του Δήμου Φυλής πέφτει στην αποκατάσταση της Χωματερής, τονίζοντας ότι τα έργα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους κι ότι ο Δήμος Φυλής δεν επιδιώκει να είναι, κατ’ ανάγκην, ο φορέας κατασκευής των έργων.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου