Μείωση στα αντισταθμιστικά αλλά όχι στη βρώμα της Χωματερής, θέλουν Σγουρός και Δήμαρχοι

Ανάμεσα στα σωστά, ο Γιάννης Σγουρός είπε
και μερικά πολύ λάθος πράγματα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Τo τέλος των ψευδαισθήσεων σήμαναν για το Δήμο Φυλής οι τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, αλλά και Δημάρχων στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), για το ύψος των αντισταθμιστικών. Θεωρώντας ότι η περιοχή πρέπει να δέχεται, εσαεί, τα σκουπίδια όλης της Ελλάδος, ει δυνατόν και δωρεάν,  ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι είναι λάθος να διεκδικεί ο Δήμος Φυλής αντισταθμιστικά, με το …ακλόνητο επιχείρημα ότι οι κάτοικοι έχουν αποδεχθεί τη λειτουργία της Χωματερής στην περιοχή.
Τα όρια της προκλητικότητας ξεπέρασε και ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης, που δήλωσε, ευθαρσώς, ότι προτίθεται να αναλάβει στο Δήμο του τη διαχείριση των απορριμμάτων αφού το ποσόν των αντισταθμιστικών που δικαιούται ο Δήμος Φυλής είναι τόσο μεγάλο, προκαλώντας την αντίδραση του Δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη, αλλά και τη σκληρή απάντηση του Δημάρχου Ασπροπύργου, Νίκου Μελετίου.
 

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Δήμος Φυλής, αλλά και οι υπόλοιποι Δήμοι που διαθέτουν εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων θα πρέπει να δώσουν σκληρή μάχη για να πείσουν ότι οι εγκαταστάσεις αυτές  απειλούν την υγεία, υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων και απομειώνουν τις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων τους. Πρώτα τους Δημάρχους της Αττικής, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔΑ) κι εν συνεχεία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων.
Για να κατανοήσουν δηλαδή ότι δεν είναι δυνατό να αποτελούν οι Δήμοι των σκουπιδιών την πίσω αυλή της Αττικής, χωρίς αντάλλαγμα...

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. Γιατί ρε παιδιά το θέμα των σκουπιδιών είναι το αντάλλαγμα η ότι θα πρέπει να φύγουν από εδώ. Και πιο είναι αλήθεια αυτό το αντάλλαγμα; Πιο έργο έχει γίνει στο Δήμο με τα αντισταθμιστικά οφέλη; Αφού τα λεφτά που παίρνουν γίνονται μισθοί. Το όφελος δηλαδή πηγαίνει μόνο στις οικογένειες των λίγων εργαζόμενων. Τρώμε όλο αυτό τον καρκίνο για τους μισθούς κάποιων; Αυτό το παραμύθι επιτέλους πρέπει να λάβει τέλος να μας πουν που πηγαίνουν τα χρήματα της χωματερής. Η αντιπολίτευση του Δήμου να απαιτήσει πλήρη διαφάνεια των οικονομικών. Οι ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Δήμου να δημοσιευτούν στο site του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή