Χιόνι, από το βράδυ της Δευτέρας, 29 Δεκεμβρίου, στη Πάρνηθα

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ

«Αγριεύει» ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Ήδη, χιονίζει στα χιονοδρομικά κέντρα «3-5 Πηγάδια», στο Σέλι, στο Ανήλιο Μετσόβου, στη Βασιλίτσα, αλλά και στο Πισοδέρι.

Στους -6 βαθμούς καταγράφηκε η θερμοκρασία στα 2.090 μέτρα υψόμετρο στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν.
Στα «3-5 Πηγάδια» γίνεται παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων τεχνητού χιονιού λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου λειτουργεί το baby lift.
Στους 4 βαθμούς Κελσίου, με βροχή και υγρασία από 85% - 87% ήταν η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, αλλά και στον Πολύγυρο, ενώ βροχερός είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία στους 3 βαθμούς Κελσίου στην Καστοριά.
Στους 7 βαθμούς Κελσίου, με βροχή και υγρασία 87% είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα και στην Κατερίνη, ενώ στους 6 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στα Γρεβενά.
Χιονόνερο πέφτει στη Φλώρινα, με το θερμόμετρο στους 2 βαθμούς Κελσίου.
Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει βουτιά, από τα βόρεια προς τα νότια. Χιόνια αναμένεται να πέσουν το βράδυ της Δευτέρας και στην Πάρνηθα.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο μετεωρολόγος του Τμήματος Προγνώσεων της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη θα  είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 7-8, ίσως και 9 μποφόρ, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ο ισχυρός παγετός στα βόρεια και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου