«Δύναμη ταχείας επέμβασης» ο Κρεμύδας, στο 4ο Δημοτικό του Ζεφυρίου

Οι κακοτεχνίες στην κατασκευή είναι ολοφάνερες
Η επέμβαση του καλαθοφόρου κρίθηκε αναγκαία λόγω του ύψους
Η εικόνα της στέγης μετά την τοποθέτηση καινούργιας ξυλείας και ασφαλτόπανου
Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Γιάννης Κρεμύδας, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, ο μηχανικός Αντώνης Καλαφάτης και εργαζόμενοι του Δήμου που βοήθησαν στο έργο
Ταχύτατη υπήρξε η επέμβαση του Δήμου Φυλής, για την επισκευή της επικίνδυνης στέγης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου. Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Κρεμύδας ενήργησε αμέσως, ζητώντας τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας. 
Από την αυτοψία που διενήργησαν ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας κι ο μηχανικός Αντώνης Καλαφάτης προέκυψε ότι η στέγη χρειαζόταν άμεση ανακατασκευή για δύο λόγους: Πρώτον γιατί λόγω κακοτεχνιών, επηρεάστηκε η στατική της επάρκεια και δεύτερον γιατί λόγω ελλιπούς συντήρησης εγκλώβιζε μεγάλες ποσότητες βρόχινου νερού, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης, από το πρόσθετο βάρος. 
Η σχετική μελέτη συντάχθηκε αμέσως και παρά το πένθος για τη απώλεια του Ευριπίδη Παππά, οι εργασίες άρχισαν την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκαν με βροχή, την επομένη. Μάλιστα το συνεργείο κατόρθωσε, μετά από αγωνιώδη προσπάθεια να προλάβει το χαλάζι, τοποθετώντας το ασφαλτόπανο που προστάτευσε το έργο. Αξίζει να αναφερθεί ότι λόγω του ύψους της στέγης επιστρατεύθηκε το καλαθοφόρο του Δήμου. 
Τις εργασίες παρακολούθησε από κοντά ο Γιάννης Κρεμύδας, ο οποίος, με ανάρτησή του στο facebook εξέφρασε την ικανοποίησή του κι ευχαρίστησε τη Τεχνική Υπηρεσία. 
«Να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα και την Τεχνική Υπηρεσία που έφτασε αμέσως μόλις αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχαν τα παιδιά. Σύνταξαν τη μελέτη και μας έδωσαν τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε αμέσως το έργο. Σφραγίσαμε σωστά τη στέγη, τοποθετήσαμε νέα ξυλεία και νέο ασφαλτόπανο. Προχωράμε και τελειώνουμε ακόμα και με χαλάζι. Ο Δήμαρχος μου έχει ζητήσει ποιότητα και ταχύτητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου