Η φτώχεια των Άνω Λιοσίων θέμα των Γερμανικών Εφημερίδων

Αυτά είναι δύο δημοσιεύματα στις γερμανικές εφημερίδες για μια, από τις πολλές, οικογένειες των Άνω Λιοσίων που υποφέρουν από την ανθρωπιστική κρίση.


Οι ανταποκριτές των δύο γνωστών γερμανικών εφημερίδων περιγράφουν την έκταση της ανθρωπιστικής κρίσης που επικρατεί στην Ελλάδα, με αφορμή μια ποντιακή οικογένεια των Άνω Λιοσίων, που όπως πολλές ακόμα οικογένειες της περιοχής, ζουν υπό συνθήκες εξαθλίωσης, χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα. Πρόκειται για τις εφημερίδες berliner-zeitung (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ) και stuttgarter-nachrichten (ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣ). Δείτε τι γράφουν, σε μετάφραση:
Ο Δημήτρης Ευσταθιάδης είναι 53 ετών, χήρος, με πρόσωπο ρυτιδιασμένο, γεμάτο γωνίες. Φοράει χοντρό πουλόβερ και τρώει σούπα. 
Είναι ένα κρύο βράδυ στο υπόγειο ενός ακατοίκητου σπιτιού, στην εργατούπολη των Άνω Λιοσίων, βορειοδυτικά της Αθήνας. Ο χώρος είναι σχεδόν σκοτεινός. Μόνο τρία κεριά στερεωμένα στο μικρό τραπέζι της κουζίνας τον φωτίζουν. Αυτό είναι αρκετό για την οικογένεια Ευσταθιάδη που δεν έχει χρήματα. Εδώ και καιρό δεν μπορεί, πλέον, να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Το έντυπο της ηλεκτρικής εταιρίας γράφει με μαύρα γράμματα ότι έπρεπε να πληρωθεί μέχρι τις 13 Ιανουαρίου. 
Ο Δημήτρης Ευσταθιάδης, οικοδόμος στο επάγγελμα, δεν έχει άλλη επιλογή. Είναι άνεργος, ο γιος του πηγαίνει ακόμα σχολείο, η μητέρα νοικοκυρά. Μόνο η 22 χρονη Τζούλια έχει ένα πενιχρό εισόδημα από το κομμωτήριο στο οποίο εργάζεται. Με τον ελάχιστο μισθό των 380 ευρώ το μήνα, η οικογένεια παίρνει μόνο τα απολύτως αναγκαία. Κι από πλευράς κρατικής μέριμνας; Απλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα. 
Για του λόγου το αληθές δείτε τα δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες των δύο εφημερίδων: ΚΛΙΚ 1 και ΚΛΙΚ 2

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου