Μεγάλη επιτυχία στην πίτα της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής

Με μεγάλη επιτυχία,κόπηκε το Σάββατο το βράδυ, 7-2-2015, παρουσία πλήθους μελών και φίλων στην κοσμική ταβέρνα «ο Κάκιας» στη Χασιά, η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Δημοτικής Παράταξής μας.
Το πρώτο κομμάτι έκοψε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κώστας Λουμιώτης αφιερώνοντάς το στην Παράταξη. Προηγήθηκε ομιλία του προς τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο  βουλευτής Γιάννης Δέδες, η υποψήφια βουλευτής Κατερίνα Καράλη, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΓιάννης Βασιλείου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αριστέα Βάβουλα, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Σταμάτης Γεώργας, ο πρώην Δήμαρχος Καματερού Βασίλης Κατσαρός, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΙΣ - Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση» Οδυσσέας Καμπόλης, ο Τοπικός Σύμβουλος και υπεύθυνος Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών ΣώστηςΔακτυλίδης, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΥΠΟΛΙΣ» Γιώργος Αβράμης. Επίσης, μας τίμησαν το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Θωμάς Μπιζάς, ο Συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φυλής και μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Αττικής Κώστας Παπαντώνης, ο Αναπληρωτής Συντονιστής της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής και μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Αττικής και πρώην Δημοτικός σύμβουλος Φυλής Κώστας Βάβουλας, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ στη Φυλή Νίκος Λιόσης, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Λίμνης Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου ΤσουκλιδίουΝίκος Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θρακών και Μακεδόνων Νίκος Πουρλίτης, η Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Αλληλεγγύης του Δήμου Φυλής «Σ’ ΑΓΑΠΩ» Έλενα Σερεπίσου, αντιπροσωπεία από τον Πεζοπορικό Σύλλογο Φυλής, ομάδα καθηγητών συνδικαλιστών από το τοπικό σωματείο τους, την ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, πολλά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Φυλής, αλλά και πρώην υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όπως οι κ.κΣταύρος Δράκος και Νίκος Καμπόλης. 
Γραφείο Τύπου της
Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής 

 Ακολουθεί η ομιλία του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ. Κώστα Λουμιώτη. 
Αγαπητές φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, που είστε κοντά μας απόψε.
Κατ' αρχάς επιτρέψτε μου μια σύντομη αναφορά στη σημερινή πολιτική συγκυρία.
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη αποτελεί ιστορική τομή για τη χώρα μας και για την Αριστερά. Η ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων ήταν το επιστέγασμα της αντίστασης και των μεγάλων κοινωνικών αγώνων των εργαζομένων και του λαού μας που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια της αδυσώπητης επίθεσης ενάντια σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Οι πρώτες δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης, τροφοδοτούν τις ελπίδες  και την αυτοπεποίθηση των εργαζομένων να συνεχίσουν να παλεύουν για πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Τις πρώτες αυτές ενέργειες της κυβέρνησης τις στηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, ανεξάρτητα με το τι ψήφισε στις 25 του Γενάρη. Αυτό το μήνυμα έστειλε και η αυτόβουλη συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών την Πέμπτη 5 Φλεβάρη στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Ευχόμαστε οι προσπάθειες της κυβέρνησης να ευοδωθούν, να πετύχουν, για το καλό της χώρας μας και για το καλό των παιδιών μας. 
Φίλες και φίλοι,
Τώρα, ας επιστρέψουμε στο δικό μας τόπο, το δήμο της Φυλής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που ήσασταν και είσαστε κοντά μας στο δύσκολο αγώνα που δίνουμε. Είναι ένας πραγματικά δύσκολος αγώνας ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα, που έχουν αρπάξει πολλά από το Δήμο μας, χωρίς να έχουν δώσει τίποτα ουσιαστικό στο λαό μας. Ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα που μέχρι σήμερα έβρισκαν τον τρόπο να κερδίζουν με τη χωματερή, με την οικονομική κακοδιαχείριση, με την εγκληματικότητα, με την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων. Εμείς, μόνο με τη βοήθειά σας, με τη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας, θα μπορέσουμε να νικήσουμε αυτά τα συμφέροντα. Εμείς, με τη βοήθειά σας, θα καταφέρουμε να ρίξουμε αυτά τα συμφέροντα στο πηγάδι της ιστορίας. Εκεί που πραγματικά ανήκουν. 
Φίλες και φίλοι,
Η χρονιά που πέρασε ήταν μια σημαντική χρονιά για τη παράταξή μας. Θα τολμούσα να πω ότι ήταν σταθμός για τον αγώνα που δίνουμε όλοι μας εδώ και χρόνια για το καλό του Δήμου και για την ευημερία όλων των συμπολιτών μας. Ήταν η χρονιά που πετύχαμε την πρώτη σημαντική νίκη μας. Ήταν η χρονιά που η εμπειρία και η γνώση συναντήθηκε με όλους όσους είχαν την διάθεση ανατροπής του αποστήματος στον δήμο μας και δημιούργησαν μια πραγματική αριστερή ριζοσπαστική παράταξη. Μια παράταξη που ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα του κάθε πολίτη και στέκεται στο πλάι κάθε λαϊκής οικογένειας. Μια παράταξη, που πλέον, όχι μόνο έχει δημιουργηθεί, αλλά δυναμώνει καθημερινά. Εσείς δίνετε τη δύναμη στην παράταξή μας να προχωράει μπροστά ολοένα και με σταθερότερα βήματα. Βήματα που θα μας οδηγήσουν στην τελική νίκη. Για το καλό των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων. Όλοι μαζί με συνεργασία, αλληλεγγύη κι αγώνα θα τα καταφέρουμε. 
Γνωρίζουμε ότι οι δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που θα πρέπει να επιλύσουμε είναι πολλά. Είμαι, όμως, σίγουρος ότι με τη δική σας βοήθεια θα καταφέρουμε να νικήσουμε. Θα καταφέρουμε να επαναφέρουμε το χαμόγελο σε κάθε άνθρωπο. Θα καταφέρουμε να υψώσουμε τον τόπο μας όσο ψηλά του αξίζει. 
Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή χρονιά σε όλους μας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου