Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού, στη Ζωφριά

ΕΠΑΝΩ, ο μηχανικός του Δήμου Φυλής Αντώνης Καλαφάτης υπογράφει το Πρακτικό καταλληλότητας, ενώ δίπλα του ο Αντιδήμαρχο Θανάσης Σχίζας χαμογελάει και
ΚΑΤΩ φωτό αρχείου από την αυτοψία της Επιτροπής Καταλληλότητας, στους χώρους της Ζωφριάς, με τους Αντιδημάρχους Νίκο Χατζητρακόσια και Θανάση Σχίζα
Ένα ακόμη γραφειοκρατικό εμπόδιο για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου στη Ζωφριά παρακάμφθηκε την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015. Με πρωτοβουλία του Δήμου Φυλής υπεγράφη από την αρμόδια Επιτροπή το Πρακτικό που κρίνει ως κατάλληλο το οικόπεδο επί του οποίου έχει προβλεφθεί από στο Σχέδιο Πόλης, η ανέγερση του σχολείου. 
Η ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου κρίθηκε αναγκαία για να αποσυμφορηθεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο στη Ζωφριά, το οποίο έχει κορεστεί εξυπηρετώντας 390 αντί 200 μαθητών που προβλέπεται και λειτουργώντας με 17 αίθουσες αντί των προβλεπόμενων 12, ενώ από τις 17 αυτές αίθουσες 3 στεγάζονται στο υπόγειο και 2 σε κοντέινερ. 
Το νέο σχολείο θα ανεγερθεί σε έκταση 2,79 στρεμμάτων, στο Οικοδομικό Τετράγωνο 2211Α που περικλείεται από τις οδούς Ερμού-Δαιδάλου-Νιόβης και Πανός, στην πολεοδομική ενότητα ΖΩΦΡΙΑ 2. Ήδη ο Δήμος Φυλής κινείται για την απόκτηση του χώρου, ώστε, εν συνεχεία, να αρχίσει η διαδικασία εκπόνησης της σχετικής μελέτης. 
Εξάλλου, την ίδια μέρα υπεγράφη από την Επιτροπή και το πρακτικό καταλληλότητας για την επέκταση του προαυλίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου σε γειτονικό οικόπεδο έκτασης 1,36 στρεμμάτων. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί περισσότερος χώρος στα παιδιά ενός σχολείου που ασφυκτιούν στο περιορισμένο σημερινό προαύλιο. 
Στην Επιτροπή συμμετείχαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, κ. Σπύρου, ο Επόπτης Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής κ. Κιαχόπουλος, το στέλεχος της ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων κ. Μανουσόπουλος, ο μηχανικός των Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) κ. Σέττας και ο μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλή κ. Καλαφάτης. 
Παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας του Δήμου Φυλής, Θανάσης Σχίζας και Νίκος Χατζητρακόσιας.
Δείτε τα πρακτικά καταλληλότητας:


Τι λέει η Επιτροπή για την αναγκαιότητα ανέγερσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου