Στην Ημερίδα για τη βιωσιμότητα των κολυμβητηρίων, ο Γιώργος Μαυροειδής

ΕΠΑΝΩ σκηνές από την Ημερίδα για τη βιωσιμότητα τω κολυμβητηρίων και
ΚΑΤΩ, ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού,
Γιώργος Μαυροειδής, ανάμεσα στη Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου,
στο Δήμαρχο Ιλίου, Νίκο Ζενέτο και
στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Γιώργο Πατούλη
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής, εκπροσώπησε το Δήμο Φυλής στην Ημερίδα για τη Βιωσιμότητα των Κολυμβητηρίων, που διοργάνωσε, το Σάββατο, 7 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο ΑTHENS LEDRA HOTEL, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΚΕΔΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ). 
H θεματική της Ημερίδας κινήθηκε σε τρεις άξονες: Στον περιορισμό των εξόδων λειτουργίας, στην αύξηση των εσόδων και στις προδιαγραφές των κολυμβητηρίων.
Ο πρώτος αφορούσε στη δημιουργία Μοντέλου Λειτουργικής Διαχείρισης (κόστος λειτουργίας, συντήρησης, αγωνιστικός εξοπλισμός), ο δεύτερος στο Μοντέλο Οργανωτικής Διαχείρισης (οργάνωση, ανάπτυξη προγραμμάτων διαχείρισης, στόχευση διαφορετικών κατηγοριών χρηστών) και ο τρίτος θέματα τεχνικών προδιαγραφών και διαδικασιών αδειοδότησης.
Στο τεχνικό μέρος παρουσιάστηκαν τεχνολογικές λύσεις και νέα υλικά για την εξοικονόμηση ενέργειας, στο διαχειριστικό νέα προγράμματα διαχείρισης και στο νομικό το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων που αφορά το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων, όλης της χώρας, εξ ου και η νέα παράταση της προθεσμίας μέχρι το τέλος Ιουνίου 2015. 
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι τω Δήμων ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, καθώς, ενώ οι δημότες πιέζουν για την δημιουργία και τη λειτουργία των δημοτικών κολυμβητηρίων, η εμπειρία δείχνει ότι η βιωσιμότητα και η τήρηση των όρων λειτουργίας τέτοιων αθλητικών εγκαταστάσεων είναι πολύ δύσκολη.
Συμμετείχαν συνολικά 164 σύνεδροι από Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ), Δήμους, αλλά και ιδιώτες που έχουν Κολυμβητήρια.
Εκ μέρους της ΓΓΑ παρόντες στην Ημερίδα ήταν οι κ.κ Συναδινός, Δρίβας, Μπουτίνος, ενώ παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης και οι συνάδελφοι του Δήμαρχοι: Παναγόπουλος Αθανάσιος (Αιγιαλείας), Μούρτζης Λάμπρος (Αίγινας), Ανδρούτσου Μαρία (Αγίου Δημητρίου), Ζενέτος Νίκος (Ιλίου), Γαληνός Σπύρος (Λέσβου), Γκιώνης Γιώργος (Λουτρακίου), Δαμουλάκης Γεράσιμος (Μήλου), Καϊτετζίδης Ιγνάτιος (Πυλαίας).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου