«Πρωταθλητές Ζωής και Ψυχής» στο Κλειστό της Ζωφριάς

Με επιτυχία διεξήχθη στο κλειστό Ζωφριάς η 8η Παναττική Αθλητική Διοργάνωση για Α.με.Α.
Η τοπική σύμβουλος Άνω Λιοσίων Λία Καψή, ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού «Η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς , ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας και ο Πρόεδρος των Παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος.

 Από αριστερά, ο δημοτικός σύμβουλος Φυλής Γιώργος Αβράμης,  η πρόεδρος  Νομικού Προσώπου Δήμου Μεγαρέων Γιάννα Ρήγα και ο επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας  Βαγγέλης Αυγουλάς
Η Πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. - «ΕΔΡΑ» Μαρία Κερασόγλου 
Στο βήμα της 8ης Παναττικής αθλητικής διοργάνωσης, καλωσορίζουν τους αθλητές και τον κόσμο, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης... 
... και ο  πρόεδρος του  Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού « Η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής που συνδιοργάνωσε και φιλοξένησε την εκδήλωση 
Ο επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Βαγγέλης Αυγουλάς βράβευσε τον Πρωταθλητή στο βραζιλιάνικο Ζιου Ζίτσου Ηλία Μπατσινίλα
Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Δήμου Φυλής Δημήτρης Καμπόλης βράβευσε τον Γιάννη Μίχο
στιγμιότυπα από τον αγώνα Τζούντο
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος με την πρόεδρο της ΕΔΡΑΣ Μαρία Κερασόγλου, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ΕΔΡΑΣ Αλέξανδρο Οικονόμου  και το Γιώργο Σικαρά.
Η Μαρία Κερασόγλου και ο Γιάννης Μαυροειδάκος συμμετέχουν μαζί με τους αθλητές στις βολές
Οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων
Ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών βραβεύει αθλητές
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος  και ο Δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβράμης παρακολουθούν τους αγώνες
Με τον τίτλο «Πρωταθλητές Ζωής και Ψυχής» διεξήχθη την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς, η 8η Παναττική Αθλητική διοργάνωση για Α.με.Α, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για τη Δυτική Αττική. Την αθλητική διοργάνωση για άτομα με ειδικές ανάγκες συνδιοργάνωσαν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο.) - «ΕΔΡΑ» και το N.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» του Δήμου Φυλής, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης στο σύντομο χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε τους αθλητές και τους έδωσε συγχαρητήρια για τη δύναμη ψυχής που επιδεικνύουν, υπογράμμισε τη μεγάλη ευαισθησία του Δήμου Φυλής στον αθλητισμό, δεσμεύτηκε πως ο Δήμος θα είναι αρωγός των προσπαθειών τους και τους κάλεσε να επαναλάβουν παρόμοιες δραστηριότητες στην πόλη μας. 
Ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Αθλητισμού « Η Πάρνηθα» Γιώργος Μαυροειδής καλωσόρισε τους αθλητές, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και έδωσε συγχαρητήρια στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ και τους συμμετέχοντες αθλητές που θριάμβευσαν στα αγωνίσματα και έδωσαν με τη στάση τους ηχηρό μήνυμα –απαίτηση για ίσες ευκαιρίες και ισότιμη αντιμετώπιση. 
«Με το μήνυμα πρωταθλητές Ψυχής και Ζωής θέλουμε να τονίσουμε την ομαδικότητα, την ενότητα, την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την υποστήριξη που οφείλουμε να παρέχουμε στα άτομα με αναπηρία» υπογράμμισε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. - «ΕΔΡΑ» Μαρία Κερασόγλου η οποία ευχαρίστησε το Δήμο Φυλής για τη συνδιοργάνωση και τη φιλοξενία. 
Στην εκδήλωση παρέστη και ο επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, πρόεδρος νεολαίας τυφλών Ελλάδας και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου Βαγγέλης Αυγουλάς. Ο κ. Αυγουλάς μετέφερε τις ευχές του Παναγιώτη Κουρουπλή για καλή επιτυχία και συνεχάρη το Δήμο Φυλής γιατί όπως είπε «φιλοξενεί αθλητές μας στο κολυμβητήριο μέσω της συνεργασίας του με το Δήμο Ιλίου, φιλοξενεί την σημερινή εκδήλωση και έχει δείξει ήδη πολλά και σαφή δείγματα κοινωνικής ευαισθησίας». 
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Α.με.Α. συμμετείχαν 16 φορείς, 103 αθλητές, 28 συνοδοί και 67 εθελοντές. 
Τους αγώνες άνοιξαν με έναν ιδιαίτερο αγώνα στο brazilian jiu jitsu ο Πρωταθλητής Ελλάδος στο Τζούντο Γιάννης Μίχος ο οποίος έχει απώλεια όρασης και ο δάσκαλός του Πρωταθλητής στο βραζιλιάνικο Ζιου Ζίτσου Ηλίας Μπατσινίλας. Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός και είχε και την ιδιαιτερότητα… πως ο Γιάννης Μίχος είναι ο μόνος μη βλέπων Έλληνας ο οποίος ξέρει αυτό το άθλημα. Αμέσως μετά ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης βράβευσε τον Πρωταθλητή Ελλάδος στο Τζούντο και ο Βαγγέλης Αυγουλάς τον Ηλία Μπατσινίλα. 
Οι 103 αθλητές αγωνίστηκαν στο Μπάσκετ όπου εκτέλεσαν βολές από μέση και κοντινή απόσταση, στη Σκυταλοδρομία και το Τράβηγμα Σχοινιού. Μετά το τέλος των αγώνων έλαβαν όλοι ένα τιμητικό έπαινο κι από ένα μετάλλιο. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καμπόλης, ο Πρόεδρος Παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος , ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Άνω Λιοσίων Μαρία Χριστοπούλου και Λία Καψή –Καπίρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αβράμης, ο επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας Βαγγέλης Αυγουλάς, η Πρόεδρος Νομικού Προσώπου Δήμου Μεγαρέων Γιάννα Ρήγα και ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών. 
Μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης στην εκδήλωση, τους διοργανωτές και τους αθλητές απέστειλαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, οι Ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς και Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου