Νοσταλγικό ταξίδι στα χρόνια της αθωότητας από τα παιδιά του 1ου Παιδικού Σταθμού Ζεφυρίου


'Ακουσα πολύ θερμό χειροκρότημα στον Κούρκουλο ελπίζω να μην αγαπάτε μόνο αυτόν είπε χαριτολογώντας ο Δήμαρχος ξεκινώντας το χαιρετισμό του στην εκδήλωση!
















Ένα μαγευτικό ταξίδι στον ήλιο, τη θάλασσα και τη χαρά, με οδηγό τα παιδιά του 1ου παιδικού σταθμού Ζεφυρίου, απόλαυσαν οι εκατοντάδες θεατές, που πλημμύρισαν κυριολεκτικά, το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2015, το θεατράκι του Πάρκου Κώστας Λιάρος για να παρακολουθήσουν την καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών. 

Παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Παππού τα παιδιά έδωσαν στη σκηνή τον καλύτερο εαυτό τους. Κατάφεραν μέσα από τη μουσική παράσταση που παρουσίασαν να μεταφέρουν τους θεατές, με τα τραγούδια, τα ποιήματα, τα σκετς και τα χορευτικά τους, στην εποχή της αθώας ανεμελιάς που τα συναισθήματα εκφράζονταν αφιλτράριστα και ο έρωτας παραμόνευε στη γωνία για να σκοτώσει την αθωότητα και να διώξει την ανεμελιά. 
Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κατάφεραν στην κυριολεξία να ζωντανέψουν στη σκηνή τις δεκαετίες από το 50 και μετά, πετυχαίνοντας να ενσωματώσουν όλες τις κοινωνικές πτυχές της εποχής . Ο λουστράκος, οι ψαράδες και οι ρεμπέτες συνδυάστηκαν στην παράσταση με μεγάλη αρμονία με τον bon viveur καβαλιέρο που εμφανίστηκε στη σκηνή και υπόταξε τη ντάμα του πετώντας της ένα τριαντάφυλλο στα πόδια! 
Ο πρόεδρος των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος αφού καλωσόρισε τους δημότες και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Χρήστο Παππού για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του αλλά και τη στήριξη του στο νομικό πρόσωπο των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου. 
«Αναλάβαμε το Δήμο σε μια εποχή πολύ δύσκολη, με την οικονομική κρίση να σαρώνει τα πάντα στο διάβα της. Πολλοί πίστευαν ότι αυτό θα μας έκανε να λυγίσουμε και να αρχίσουμε και ‘μεις την περπατημένη, την πολιτική των περικοπών σε όλα τα επίπεδα» σημείωσε ο Γιώργος Κούρκουλος και ξεκαθάρισε την αποφασιστικότητα της διοίκησης να συνεχίσει επικεντρώνοντας την πολιτική στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
«Στους εννέα μήνες που είμαστε μαζί φροντίσαμε να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για εγγραφές-ανοίγοντας νέα αίθουσα-, βελτιώσαμε αισθητά το μενού σε ότι αφορά τη σίτιση των παιδιών, ενισχύσαμε τους παιδικούς σταθμούς με επιπλέον παιδαγωγούς και έτσι τώρα κάθε τμήμα έχει από τρεις δασκάλες ενώ σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία έχουμε απλώσει μια ομπρέλα προστασίας πάνω από τα παιδιά με τη συνδρομή ειδικού ψυχολόγου, παιδιάτρου και κοινωνικής λειτουργού » είπε ο Γιώργος Κούρκουλος. 
Ο Πρόεδρος των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου αναφερόμενος στην κτιριακή αναβάθμιση που ξεκίνησε στους παιδικούς σταθμούς, προανήγγειλε παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο του 1ου παιδικού σταθμού με αντικατάσταση της παιδικής χαράς αλλά και πλήρη ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς. 
Ο Γιώργος Κούρκουλος τέλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον παιδικό σταθμό «που μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι πλήρως αφοσιωμένοι και συνεπείς με το λειτούργημά τους», τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Αντωνόπουλο για τη στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα για την άμεση παρέμβασή του στην κατασκευή του τοιχίου στον 1ο παιδικό σταθμό, τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου για τη στήριξή του και τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΦ Γκίκα Χειλαδάκη για «τη σημαντική βοήθεια που μας προσφέρει στην λειτουργία του σταθμού με το προσωπικό που έχει διαθέσει για το σκοπό αυτό».
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος και Θανάσης Σχίζας, οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι Γιώργος Αντωνόπουλος, Τζένη Μπάρα και Νίκος Χατζητρακόσιας, η Αντιπρόεδρος των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου και τοπική σύμβουλος Άννα Κουμερτά, ο Πρόεδρος των παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο Πρόεδρος του παιδικού σταθμού Φυλής Βαγγέλης Σταματάκος, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άνω Λιοσίων Χρήστος Καματερός, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κρητικός και ο τοπικός σύμβουλος Ζεφυρίου Γιάννης Πήλιουρας.
 Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την καλοκαιρινή γιορτή 



Την παράσταση έκλεψε ο ιπποτικός πιτσιρικάς που προκάλεσε την ντάμα του πετώντας στα πόδια της ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο!!! 







 Με δυνατή μουσική βεγγαλικά, κομφετί και όλους τους πρωταγωνιστές (παιδιά και παιδαγωγούς) στη σκηνή να χορεύουν και να τραγουδούν έπεσε εντυπωσιακά η αυλαία της μουσικής παράστασης


Ο περιφερόμενος παγωτατζής της παλιάς εποχής ήταν την Παρασκευή το βράδυ στο θεατράκι του Πάρκου Κώστας Λιάρος και δρόσισε ευχάριστα μικρούς και μεγάλους!
Ο Γιώργος Κούρκουλος και η Αντιπρόεδρος του Άννα Κουμερτά εμφανώς ευδιάθετοι και απολύτως ευχαριστημένοι από την επιτυχία της εκδήλωσης που οργάνωσαν από κοινού



Ο Γιώργος Κούρκουλος με τη σύζυγό του ποζάρουν για πρώτη φορά δημόσια στο φακό






Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου και ο πρόεδρος των Πελοποννησίων Βασίλης Θεοδωρόπουλος που στο παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος των παιδικών σταθμών
Ο Γιώργος Κούρκουλος και η Άννα Κουμερτά με τους παιδαγωγούς και το προσωπικό του παιδικού σταθμού



ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ φώναζαν και τα δεκάδες πολύχρωμα μπαλόνια που προσφέρθηκαν στα παιδιά

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου