Νοσταλγικές νότες της παλιάς Αθήνας στην καλοκαιρινή γιορτή του 2ου Παιδικού Σταθμού Ζεφυρίου



















Μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα «Που ΄ναι τα χρόνια ωραία χρόνια!» ανέβασαν, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Παππού, τα παιδιά του 2ου παιδικού σταθμού Ζεφυρίου την Πέμπτη 18 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του σταθμού, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους γιορτής. 
Μέσα από εννέα διαφορετικά σκετσάκια ταξίδεψαν τους θεατές στην παλιά Αθήνα του 50, του 60 και του 70 και ζωντάνεψαν την εποχή της καντάδας, του βαλς, του ταγκό, των χίπις αλλά και τους ρεμπέτες. Τα παιδιά χόρεψαν και τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα και απεικόνισαν με μεγάλη επιτυχία τον τρόπο που διασκέδαζαν και που φλέρταραν οι γονείς και οι παππούδες τους. 
Ο Δήμαρχος Φυλής στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και συνεχάρη παιδιά και εκπαιδευτικούς για την ωραία παράσταση. «Να χαίρεστε τα αστέρια σας! Μετά από 13 -14 χρόνια να καμαρώσετε αυτά τα βλαστάρια με πρωτιές στα Πανεπιστήμια» ευχήθηκε ο Χρήστος Παππούς.
Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Γιώργος Κούρκουλος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Φυλής για την στήριξη του στο ευαίσθητο κομμάτι των παιδικών σταθμών σημείωσε πως «παρά την οικονομική κρίση, στους παιδικούς σταθμούς όχι μόνο δεν έγινε καμιά περικοπή αλλά αντίθετα όπως καθημερινά διαπιστώνετε έχουν βελτιωθεί αισθητά οι παροχές στη σίτιση και την ψυχαγωγία των παιδιών». 
Ο Πρόεδρος των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου υπογράμμισε πως «στους εννέα μήνες της νέας διοίκησης ενισχύσαμε το εκπαιδευτικό προσωπικό και αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις δασκάλες ανά τμήμα». 
Ο Γιώργος Κούρκουλος αναφέρθηκε τέλος στην πρόσφατη αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων του σταθμού και προανήγγειλε πως «άμεσα θα γίνουν παρεμβάσεις και στο εσωτερικό του σταθμού ώστε να διασφαλίσουμε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας» δεσμεύτηκε.
Συγχαρητήρια στο Γιώργο Κούρκουλο, τους εργαζόμενους και τα παιδιά έδωσε για την παράσταση ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης. «Όταν αναλάβαμε το Σεπτέμβριο κάποιες Κασσάνδρες, είπαν, ότι αυτή η διοίκηση δεν θα τα καταφέρει. Σήμερα όμως αποδεικνύεται το αντίθετο. Ο Δήμαρχος και σύσσωμη η διοίκηση είναι και θα παραμείνουν κοντά στα παιδιά σας» δεσμεύτηκε ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Εσόδων.
Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξε στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου Θανάσης Σχίζας ο οποίος ανακοίνωσε πως λίγες ώρες νωρίτερα πήρε στα χέρια του την τελική έκθεση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την πιστοποίηση του κτιρίου του 2ου παιδικού σταθμού. 
Τη διαβεβαίωση πως στο Δήμο Φυλής δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας έδωσε στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου. «Αυτή η Διοίκηση, λειτουργεί σαν μια γροθιά και βλέπει τα νομικά πρόσωπα, τις Δημοτικές Ενότητες και όλους τους δημότες ως ίσους. Βλέπετε ότι συνεχώς γίνονται πολλά πράγματα σε όλο το Δήμο. Στην πορεία θα γίνουν ακόμα περισσότερα αλλά σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαυροειδάκος. 
Την επιμέλεια της παράστασης είχαν η Διευθύντρια του παιδικού σταθμού Ελένη Ελευθεριάδου και η παιδαγωγός Πηνελόπη Διαμαντή ενώ συμμετείχαν οι παιδαγωγοί Κατερίνα Σωτηροπούλου ,Πολυξένη Ευθυμίου, Μαρία Καραλή, Αθηνά Μιχαλακοπούλου, Ασπασία Πήλιουρα, και Θεοδωσία Σαμακοβλή. 
Άοκνη βοηθός και συμπαραστάτης του Γιώργου Κούρκουλου και των παιδαγωγών για την άρτια διοργάνωση της γιορτής υπήρξε η Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Άννα Κουμερτά, η οποία φρόντισε εντελώς αθόρυβα να βάλει την υπογραφή της στην επιτυχία της διοργάνωσης. 
Η όμορφη βραδιά έκλεισε για τα παιδιά, με πολύ παιγνίδι στην ολοκαίνουργια παιδική χαρά, αλλά και με μια έκπληξη. Στην είσοδο του σταθμού τα περίμενε ο παγωτατζής και πολύ πολύ παγωτό. Η γιορτή μαγνητοσκοπήθηκε και κάθε παιδί θα πάρει στο τέλος Ιουλίου ως αναμνηστικό το DVD με την εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Αντιπρόεδρος του Νομικού προσώπου παιδικών σταθμών Ζεφυρίου Άννα Κουμερτά, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Εσόδων Δημήτρης Καμπόλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των παιδικών σταθμών Ζεφυρίου Θανάσης Σχίζας, ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι Γιώργος Αντωνόπουλος, Τζένη Μπάρα και Μαρίνος Σαρλάς, ο πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Πάρνηθα Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος των παιδικών σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο Πρόεδρος του παιδικού σταθμού Φυλής Βαγγέλης Σταματάκος, , η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου και δημοτική σύμβουλος Φυλής Φωτεινή Γιαννοπούλου και ο τοπικός σύμβουλος Ζεφυρίου Γιάννης Πήλιουρας. 
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την γιορτή




















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου