Επίσημη αυλαία για ΤΑ ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ στην Ελευσίνα, με ΠΕΡΣΕΣ

Το εμβληματικό αμφιθέατρο του παλιού ελαιουργείου, στην παραλία της Ελευσίνας

Η παράσταση ΠΕΡΣΕΣ του Αισχύλου θα ανέβει στο πλαίσιο του θεσμού των ΑΙΣΧΥΛΕΙΩΝ την Παρασκευή, 28 Αυγούστου στην παλαιά ελαιουργία της Ελευσίνας.
Με την παράσταση ανοίγει η αυλαία του κυρίως προγράμματος (28 Αυγούστου-30 Οκτωβρίου) της διοργάνωσης που συμπλήρωσε σαράντα χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Δυτ. Αττικής. Τιμώμενο πρόσωπο, λόγω εντοπιότητας, ο Αισχύλος που είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι ήταν γέννημα –θρέμμα Ελευσίνιος…
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ θεατρικές παραστάσεις, όπως η τριλογία της Ορέστειας «Pingju Trilogy-Oresteia», από τον κινεζικό θίασο Beijing Pingju Theater σε σκηνοθεσία Luo Jinlin. 
Την Παρασκευή, 28 Αυγούστου, παρουσιάζεται, όπως προαναφέρθηκε, η παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου από τον θίασο Baumstrasse σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με τις «Τρωάδες» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (30/8), την«Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου από το Κ.Θ.Β.Ε. στις 2/9. Επίσης, θα δούμε τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (5/9), την παιδική παράσταση «Παραμύθι δίχως όνομα» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη (10/9), τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου από το Εθνικό Θέατρο (13/9). H θεατρική σκηνή Ελευσίνας παρουσιάζει στις 20 Σεπτεμβρίου το έργο του Σαίξπηρ «Όλος ο κόσμος μια σκηνή». 

Από την πρόβα της παράστασης ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ στο παλιό ελαιουργείο, με τη σκηνοθέτιδα Μάρθα Φριντζήλα και τους άλλους συντελεστές
Το μουσικό μέρος του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επτά συναυλίες. Η Σαβίνα Γιαννάτου θα εμφανιστεί το Σάββατο στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, σε μια βραδιά υπό το φως της πανσελήνου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ακολουθούν: Θανάσης Παπακωνσταντίνου (31/8), Γιώτα Νέγκα και Θέμης Καραμουρατίδης (4/9), Monika(7/9), M.O.T.He (8/9), Πάνος Μουζουράκης και Πένυ Μπαλταζή (9/9), Έλλη Πασπαλάκαι Vassilikos (11/9), Ελεονώρα Ζουγανέλη (16/9).

Στο φεστιβάλ εγκαινιάζεται η έκθεση «In flux» την 1η Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος και θα διαρκέσει ως τις 9 Οκτωβρίου. Σημαντικοί καλλιτέχνες από την Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες παρουσιάζουν έργα για τη σχέση Δύσης και Ανατολής, το προσφυγικό ζήτημα, τις κοινωνικές διαμαρτυρίες, που αντικατοπτρίζουν τη σημερινή ρευστή κατάσταση. 
Στις 6 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η εικαστική «Έλευση-χώρος-χρόνος-ενέργεια» που παρουσιάζει η Αιμιλία Μπουρίτη. Το έργο είναι μία εγκατάσταση που συνοδεύεται από βίντεο και μία εικαστική δράση η οποία αφορά την πόλη της Ελευσίνας και συγκεκριμένα το βιομηχανικό της τοπίο. Διάρκεια ως τις 18 Σεπτεμβρίου. 
Την ίδια μέρα θα παρουσιαστεί και η έκθεση «40 χρόνια Αισχύλεια» με ντοκουμέντα από την ιστορία του θεσμού, που θα φιλοξενηθεί στο Διοικητήριο στο Παλαιό Ελαιουργείο ως τις 30 Οκτωβρίου. 
Τέλος, με ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου υπενθυμίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι χορηγός της παράστασης. Ιδού και το σχετικό Δελτίο Τύπου. 

 
Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των ΑΙΣΧΥΛΙΩΝ 2015 στην ιστοσελίδα του θεσμού: ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου