Γελοιοποίηση της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ και για το 10ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων

"Αυτοπροβλήθηκε" στον Αγιασμό του 10ου Δημοτικού ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργύρης Αργυρόπουλος...
Ήταν αυτός που τράβηξε τη φωτό που βλέπετε και πάνω στην οποία στηρίχθηκε το Δελτίο Τύπου του Δήμου...
Στον κύκλο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου ...προβάλλει τον εαυτό του, συζητώντας με δημότη στην τελετή Αγιασμού του 10ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων. 
Τη φωτό δημοσίευσε η ίδια η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ...

Τα όρια της αυτογελοιποίησης αγγίζει η προσπάθεια της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ να αντιπολιτευθεί τη διοίκηση Παππού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «ρεπορτάζ» για τον αγιασμό στο νεόδμητο 10ο Δημοτικό Σχολείο, όπου «διαπίστωσε» ότι ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας «υπέστησαν ψυχρολουσία από γονείς οι οποίοι χαρακτήρισαν ατελείς τις διαδικασίες που άνοιξε το σχολείο». Μάλιστα απέδωσε στον Αργύρη Αργυρόπουλο πρόθεση …οικειοποίησης της προσπάθειας ανέγερσης και λειτουργίας του 10ου Δημοτικού και ισχυρίστηκε ότι «θα πιανόταν με τους γονείς στα χέρια, αν δεν παρενέβαιναν οι ψυχραιμότεροι κι αν δεν έκανε μεσολαβητική προσπάθεια το μέλος της Ένωσης Γονέων και της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Παναγιώτης Λουμάκης». Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφέρει ότι «το έργο ανέγερσης του 10ου Δημοτικού είχε ολοκληρωθεί από τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη και υπήρχε πρόθεση να εγκαινιασθεί από την προηγούμενη Διοίκηση τον Αύγουστο του 2014, αλλά τελικά αποφασίστηκε αυτό να γίνει από τη νέα διοίκηση (!!!)»
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι ανάξια σχολιασμού κι αν αυτός γίνεται στις επόμενες αράδες είναι για να καταδειχθεί το μέγεθος της αναξιοπιστίας και της εμπάθειας προς το πρόσωπο του Αργύρη Αργυρόπουλου. 
Κατ’ αρχήν είναι γνωστό ότι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κρατά χαμηλό προφίλ και ουδέποτε προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη δράση της δημοτικής αρχής. Άλλωστε, αν ήθελε, έχει τον τρόπο και τις δυνατότητες να προβάλει τον εαυτό του από τα Τοπικά και υπερτοπικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς δεν του λείπουν οι γνωριμίες. 
Ο λόγος που βρέθηκε στην τελετή ήταν ακριβώς για να συνομιλήσει με κάποιους γονείς, καθώς ένας από αυτούς του είχε τηλεφωνήσει και είχε εκφράσει προβληματισμούς για το νέο σχολείο. Μάλιστα η παρουσία του στην τελετή, όπως φαίνεται κι από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ήταν απολύτως διακριτική και δεν μίλησε, αφού από πλευράς Δήμου απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Κρεμύδας. 
Στην κουβέντα που ακολούθησε, μετά τον Αγιασμό, ούτε πιάστηκε στα χέρια με κάποιον, ούτε χρειάστηκαν μεσολαβητικές προσπάθειες. Ο Αργύρης Αργυρόπουλος συνομίλησε, σε φιλικό κλίμα, με τους γονείς (3 από τους συνολικά 180) εξηγώντας όλα όσα σχετίζονταν με την ανέγερση και λειτουργία του νέου σχολείου. 
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η έλλειψη κεντρικής θέρμανσης κι ενός υποστέγου προς την τουαλέτα, που δεν είχαν προβλεφθεί στη μελέτη του έργου, η οποία μάλιστα είχε συνταχθεί επί Δημαρχείας Μπουραΐμη. Σημειωτέον ότι η μελέτη προβλέπει την τοποθέτηση κλιματιστικών μηχανημάτων, τα οποία ήδη έχουν εγκατασταθεί. 
Αναφορικά με το αν το έργο παραδόθηκε έτοιμο από τη διοίκηση Μπουραΐμη, αρκεί η δημοσίευση των φωτογραφιών πριν αναλάβει η διοίκηση Παππού. Το έργο όχι μόνο δεν μπορούσε να εγκαινιασθεί, αλλά είχε διακοπεί εξαιτίας έλλειψης χρηματοδότησης, αφού από τις αρχές Ιουλίου 2014 η διοίκηση Μπουραΐμη έπαθε οικονομικό blackout που είχε ως αποτέλεσμα να απεργήσουν για δύο μήνες οι εργαζόμενοι και να γεμίσει ο Δήμος σκουπίδια. 
Ιδού η εικόνα του όταν αποχώρησε η διοίκηση Μπουραΐμη:

Δύο μήνες αργότερα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης και συγκεκριμένα στις 31 Οκτωβρίου 2014 το έργο παρουσίαζε την παρακάτω εικόνα:
Τελικά το έργο ολοκληρώθηκε από τη Διοίκηση Παππού, η οποία παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που παρέλαβε, το έθεσε ως προτεραιότητα, ώστε να τηρήσει τη δέσμευση του Δήμου προς τη σχολική κοινότητα και να δώσει τέλος στο συνωστισμό των μαθητών στα 1ο-6ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία.
Όσο για τα περί ατελών διαδικασιών, ότι μόνο τηρήθηκε η νομιμότητα, αλλά κι όταν, λόγω έλλειψης προσωπικού, το Υπουργείο προβληματίστηκε ως προς τη στελέχωση του σχολείου ο Δήμος απέστειλε στο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας την παρακάτω επιστολή κι εν συνεχεία με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Χρήστου Παππού δρομολογήθηκε το άνοιγμα του σχολείου. 
Μετά από τα παραπάνω, το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δεν είναι τα κίνητρα της ψευδολογίας, γιατί είναι γνωστά. Πρέπει απλά να απαντήσει για ποιο λόγο θεωρεί τον κόσμο αφελή και προσπαθεί να του σερβίρει κουτόχορτο. Δεν προβληματίστηκε από το γεγονός ότι η επικοινωνιακή τακτική της υμνολογίας προς την προηγούμενη διοίκηση δεν έπεισε κανέναν;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου