Στην «ψειρού» η …τσιγγανοεφοριακός από το Ζεφύρι

Με την κατηγορία της ληστρικής κλοπής προφυλακίσθηκε τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, η 33χρονη τσιγγάνα, που μαζί με τα αδέρφια της,  μια 29χρονη και έναν 26χρονο, συνελήφθηκαν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας για κλοπή χρημάτων από ηλικιωμένους.
Τη Δευτέρα και οι τρεις απολογήθηκαν για τις πράξεις τους, ενώ η 29χρονη και ο 26χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Μέθοδος
Οι τρεις Αθηναίοι τσιγγάνοι, αφού επέλεγαν τους στόχους τους, δήλωναν ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο οφείλει στην εφορία και τους αποσπούσαν χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε χάρτης της Καλαμάτας, όπου ήταν σημειωμένη η διαδρομή για το σπίτι θύματος και το σπίτι κυκλωμένο.
Το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Αϊ- Γιάννη στην Καλαμάτα, πήγαν σε ηλικιωμένη και ζήτησαν 300 ευρώ για τις φορολογικές δηλώσεις της κόρης της. Η ηλικιωμένη, καθώς είχε ακούσει την κόρη της να συζητά για το θέμα αυτό, δέχτηκε να τους δώσει τα χρήματα. Όταν, όμως, είδαν πού είχε κρυμμένα τα χρήματα, η 33χρονη την έσπρωξε βίαια και της πήρε τα 300 ευρώ, όπως κι άλλα 1.700 ευρώ.
Στις 26 Οκτωβρίου, στη δυτική περιοχή της Καλαμάτας, ο 26χρονος μαζί με συνεργό του και με την ίδια μέθοδο, προσποιούμενοι ανθρώπους του Δήμου, αφαίρεσαν από ηλικιωμένο των 20.000 ευρώ. Ο ένας τον απασχόλησε και ο άλλος βρήκε τα χρήματα κρυμμένα κάτω από το πατάκι.
Απόπειρα
Την Παρασκευή, μετά την Καλαμάτα, οι τρεις πήγαν στον Πύργο Γαργαλιάνων, προσέγγισαν ηλικιωμένη και αποπειράθηκαν να της αποσπάσουν χρήματα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς εκείνη τη στιγμή έφτασαν τα παιδιά της και οι δράστες έφυγαν.
Δόθηκαν, όμως, στην Αστυνομία τα στοιχεία του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της Ασφαλείας Καλαμάτας και του Τμήματος Γαργαλιάνων το εντόπισαν στην πλατεία των Γαργαλιάνων και τους συνέλαβαν.
Μέρος των χρημάτων που είχαν πάρει από την ηλικιωμένη στην Καλαμάτα βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου