Βράβευσαν Αθηναγόρα και το γηραιότερο μέλος τους οι Πελοποννήσιοι του Ζεφυρίου


Ο Πρόεδρος των Πελοποννησίων Βασίλης Θεοδωρόπουλος συνδύασε την κοπή της πίτας με δύο συγκινητικές βραβεύσεις και με δωρεάν γλέντι για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου
Την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα για το 2017 έκοψε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 ο σύλλογος Πελοποννησίων Ζεφυρίου «Ο Γέρος του Μωριά,  παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κκ Αθηναγόρα και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Θεοδωρόπουλος  συνδύασε την κοπή της πίτας, με την βράβευση δυο σημαντικών προσωπικοτήτων για την περιοχή, προκαλώντας συγκίνηση στους παρισταμένους. «Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης είναι να ανταμώσουμε και να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται. Απόψε θα βραβεύσουμε δυο σημαντικά για εμάς πρόσωπα. Το Μητροπολίτη μας ο οποίος μας κάνει υπερήφανους καθώς είναι τέκνο της Πελοποννήσου και επιτελεί θεάρεστο έργο και τον συντοπίτη μας τον μπάρμπα Νίκο Καλούδη ο οποίος είναι το γηραιότερο μέλος του συλλόγου μας» είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Θεοδωρόπουλος.
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς στο σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο έργο του συλλόγου.  «Εμείς  θα είμαστε πάντα δίπλα σας , όπως είστε και εσείς κοντά μας, γιατί ο αγώνας, οι στόχοι και οι προσδοκίες μας  είναι κοινές» δεσμεύτηκε  ο Δήμαρχος Φυλής ο οποίος αφιέρωσε το κομμάτι του στον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο και τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργο Αντωνόπουλο. «Αφιερώνω  το κομμάτι που θα κόψω σε δύο Πελοποννήσιους που με στηρίζουν και με βοηθούν. Είχα την τύχη  να έχω αυτούς τους δυο ανθρώπους μαζί μου από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία μας. Είναι δυο άνθρωποι, που όταν τους κοιτάω στα μάτια, μου δίνουν δύναμη, όπως και όλοι οι συνεργάτες μου» κατέληξε ο Χρήστος Παππούς . 
Ιδού ένα μικρό απόσπασμα 

Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος ζήτησε από το σύλλογο να εγγράψει όσα περισσότερα μέλη μπορεί  γιατί «όσο πιο δυνατός είναι ένας σύλλογος τόσα περισσότερα κερδίζει όταν διεκδικεί». «Πριν λίγα χρόνια,  σε αυτή  την αίθουσα, είχαμε κάνει με το σύλλογο Πελοποννησίων και άλλους συλλόγους  την  πρώτη μεγάλη συζήτηση για την εγκληματικότητα στην περιοχή. Σήμερα με ενέργειες του Δημάρχου μας Χρήστου Παππού, το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου με Νόμο του κράτους παραμένει στην περιοχή μας και επίσης με Νόμο του κράτους εγκαθίσταται η μονάδα των ΟΠΚΕ στο κτίριο της Πολεοδομίας» τόνισε  ο Γιάννης Μαυροειδάκος.
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου επεσήμανε «Αυτά είναι δυο γεγονότα που οι περισσότεροι  τα γνωρίζετε. Εκείνο που δεν γνωρίζετε είναι το πόσος κόπος και πόσος αγώνας έγινε για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Η διοίκηση του  Χρήστου Παππού παλεύει με τη δική σας στήριξη για τα προβλήματα του τόπου» είπε ο Γιάννης Μαυροειδάκος και αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε στον Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως  κ.κ. Αθηναγόρα  για το μεγάλο κοινωνικό και πνευματικό έργο του στην περιοχή.
Αμέσως μετά ξεκίνησε το γλέντι με τα παιδιά του χορευτικού του συλλόγου να σέρνουν το χορό. Τα πλούσια εδέσματα που είχε εξασφαλίσει δωρεάν ο σύλλογος και το άφθονο κρασί που είχαν σερβιριστεί σε όλα τα τραπέζια σε συνδυασμό με τη ζωντανή  ορχήστρα  έβαλαν φωτιά στην ατμόσφαιρα και επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά πως οι Πελοποννήσιοι έχουν το δικό τους ξεχωριστό τρόπο να διασκεδάζουν.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου