«Μαζί μπορούμε!» είπαν τα παιδιά του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων του Δήμου Φυλής






Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβαν το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων «Συνεργασία-Δημιουργία» μαζί με το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Φυλής. 
Στόχος της προσπάθειας τα παιδιά του Κέντρου Εργασίας με τη στήριξη της οικογένειάς τους και μέσα από ψυχαγωγικές δράσεις και δημιουργικά παιχνίδια να μπορέσουν να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και να ξεπεράσουν τα όριά τους. 
«Ελάτε, με ολόκληρη την οικογένειά σας, να διασκεδάσουμε με ομαδικά παιχνίδια, και να απο-δείξουμε ότι όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Θα αντιμετωπίσουμε ομαδικές προκλήσεις για το μυαλό και το σώμα μας, και θα αξιοποιήσουμε το κέφι και την εφευρετικότητα μας» ανέφερε η πρόσκληση κι αυτό ακριβώς, έγινε. 
Η προσπάθεια ξεκίνησε στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου. 
Παρουσία του Προέδρου του Κέντρου Εργασίας Γιώργου Ρεθυμιωτάκη και των υπευθύνων του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα παιδιά και οι γονείς τους απόλαυσαν μοναδικές και πρωτόγνωρες στιγμές κάνοντας μια νέα αρχή κι ανακαλύπτοντας πράγματα που μέχρι σήμερα δεν γνώριζαν πως μπορούν να κάνουν μαζί.
Στην προσπάθεια συμμετείχαν ψυχή τε και σώματι και μέλη του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων, μαζί με τα παιδιά τους που έλαβαν μέρος στα δημιουργικά παιχνίδια, με ιδιαίτερη χαρά. 
Κοντά στα παιδιά του Κέντρου Εργασίας στους γονείς, στον Πρόεδρο Γιώργο Ρεθυμιωτάκη καθώς και στους υπεύθυνους του Προγράμματος του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παν. Αιγαίου, βρέθηκαν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φυλής Γιώργος Αντωνόπουλος και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας. 
Τα ωραία άλλωστε δεν σταματούν εδώ καθώς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τον Κέντρο Αναπήρων του Δήμου Φυλής, σχεδιάζει και ξεχωριστές πολιτιστικές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα τη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων.
Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή συνέχεια στην όμορφη προσπάθειά που μόλις ξεκίνησε.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά και live στιγμιότυπα


















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου