Καταγοήτευσαν τους εκατοντάδες θεατές τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων με «την Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου»






«Την ωραιότερη ιστορία του κόσμου», της Γέννησης του Χριστού, παρουσίασαν τα παιδιά των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών των Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό. 

Σαν έμπειροι καλλιτέχνες, οι λιλιπούτειοι πρωταγωνιστές των Παιδικών Σταθμών καταγοήτευσαν τους εκατοντάδες θεατές «ξεδιπλώνοντας» την ιστορία της Γέννησης του Χριστού μέσα από μια φαντασμαγορική μουσικοκινητική παράσταση που εκτέλεσαν με αξιοζήλευτη ερμηνεία και συντονισμό. Το τερέν του γυμναστηρίου πλημμύρισε από «Ελατάκια», «Χιονούλες», «την Άγια Νύχτα», «Αστέρια», «Αγγέλους», «το Πνεύμα των Χριστουγέννων», «Προβατάκια», «Βοσκούς» και τους «Τρεις Μάγους» που πλαισίωσαν τον «Ιωσήφ και την Παναγία», ενώ «Καμπάνες» και «Τυμπανιστές»… ανήγγειλαν το χαρμόσυνο νέο της Γέννησης του Θεανθρώπου και «Ευχούλες» σκόρπισαν παντού την αισιοδοξία. «Τρίγωνα κάλαντα» και «Ελαφάκια» προανήγγειλαν τον ερχομό του Άγιου Βασίλη τον οποίο πλαισίωσαν δεκάδες μικροί «Άγιοι Βασίληδες» σε ένα θεαματικό φινάλε που άξιζε και με το παραπάνω το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών.

Η παράσταση συνοδεύτηκε από την αφήγηση της «Ωραιότερης Ιστορίας του Κόσμου», της οποίας τα κείμενα ήταν γραμμένα με βάση έναν συστημικό και εναλλακτικό τρόπο σκέψης με σκοπό τη μεταφορά σε μικρούς και μεγάλους μηνυμάτων ζωής που έχουν να κάνουν με την αγάπη για τον εαυτό και τον συνάνθρωπο, την εξέλιξη του ανθρώπου και την ένωση της ανθρώπινης και θεϊκής φύσης. Την επιμέλεια των κειμένων είχε η Κοινωνιολόγος και συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Ιωάννα Λιόση, η οποία και έκανε την αφήγηση. 

Από καρδιάς ευχαρίστησε ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, τα παιδιά, τους θεατές, «τον Δήμαρχο, Χρήστο Παππού, που είναι πάντα δίπλα μας», καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Ευχαρίστησε επίσης «τους πολύτιμους συνεργάτες» του στο Γραφείο Διοίκησης και τις παιδαγωγούς και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη και να «είμαστε πάντα ενωμένοι για να αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες συνθήκες». 

Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά, έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, διαβεβαιώνοντας ότι «εμείς ως Διοίκηση θα είμαστε πάντα δίπλα στα παιδιά και τους γονείς». 

«Τα παιδιά μας και παιδιά σας απόψε θα μας συγκινήσουν για άλλη μια φορά και αξίζουν το χειροκρότημά σας, όπως το αξίζουν και οι παιδαγωγοί χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί η εκδήλωση», ανέφερε συγκινημένη η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών Γιάννα Σταθοπούλου, η οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και το Γραφείο Δημάρχου για τη συμβολή και βοήθειά τους. 

Η θεαματική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά δώρων από τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και τον Παναγιώτη Καμαρινόπουλο στους λιλιπούτειους πρωταγωνιστές, ενώ στα παιδιά και τους θεατές προσφέρθηκαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την όμορφη εκδήλωση 








  



























Ακολουθούν videos με τους χαιρετισμούς του Προέδρου Παναγιώτη Καμαρινόπουλου, του Δημάρχου Χρήστου Παππού κι ένα απόσπασμα από την εξαίσια εμφάνιση των παιδιών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου