Μετατρέπεται από αύριο Σαββάτο 24-02-2018, σε τερματικό ο Σταθμός του Προαστιακού Άνω Λιοσίων

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ


Εξομαλύνεται, μετά από διακοπή περίπου έξι μηνών, η απευθείας σύνδεση των Άνω Λιοσίων με το Αεροδρόμιο και το Κορωπί μέσω του Προαστιακού σιδηροδρόμου.
Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γνωστοποιεί ότι από το Σαββάτο 24 Φεβρουαρίου 2018 ο σταθμός των Άνω Λιοσίων μετατρέπεται και πάλι σε τερματικό κι ως εκ τούτου καταργούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, τα οποία συνέδεαν τα Άνω Λιόσια με το σταθμό της Νερατζιώτισσας.
Σε αυτή τη φάση θα τεθούν στη διάθεση του επιβατικού κοινού ένα δρομολόγιο ανά ώρα στη γραμμή από και προς το Αεροδρόμιο. Τις ώρες αιχμής, δηλαδή το πρωί και το μεσημέρι, τα δρομολόγια θα αυξάνονται σε δύο ανά ώρα μέσω της γραμμής Άνω Λιόσια-Κορωπί.
Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα το Δήμο Φυλής που επέλεξε το δρόμο της θεσμικής συνεργασίας με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας επιδεικνύοντας σύνεση και ψυχραιμία.
«Συνεργαστήκαμε με το Υπουργείο Υποδομών και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναγνωρίζοντας τη σημασία των έργων στο τμήμα Άνω Λιόσια –ΣΚΑ για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Η υπεύθυνη στάση μας έπεισε τους συνδημότες μας να υπομείνουν την αναγκαία ταλαιπωρία. Τώρα, σε συνεργασία με το Υπουργείο, το βάρος θα πέσει στη βελτίωση των υποδομών στο Σταθμό των Άνω Λιοσίων, με τη λειτουργία κόμβου λεωφορειακών γραμμών και σύγχρονων και ασφαλών χώρων στάθμευσης. Ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί, το ταχύτερο δυνατόν, η λειτουργία του σταθμού του Προαστιακού στο Ζεφύρι. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη συγκοινωνιακή αναβάθμιση του Δήμου Φυλής και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά» τόνισε με αφορμή την επανέναρξη των δρομολογίων ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.  
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου