“Ρόδινη Ζωή” το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Μακεδόνων Θρακών Φυλής στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου


Σας προσκαλούμε σε μία εκδήλωση γνωριμίας με την Θράκη μέσα από τις φορεσιές της και τον τρόπο ζωής των γεμάτο σοφία ανθρώπων της υπαίθρου της.
Ελάτε να γνωρίσουμε από κοντά, τα θαυμαστά κειμήλια της λαϊκής μας παράδοσης και παράλληλα να ανασύρουμε στη μνήμη των παλαιοτέρων θύμισες από έναν αλλοτινό τρόπο ζωής... 

«Είμαστε έτοιμοι ν’ αρχίσουμε το ταξίδι μας στην καρδιά του χειμώνα και να νιώσουμε τη ζεστασιά και την θαλπωρή του ΡΟΔΙΝΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ».
Να μάθουμε τα μυστικά της καλής ζωής!!!
Η Εβρίτισα δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Ιωάννα Παρασχάκη, θα μας πει πως γεννήθηκε η «ΡΟΔΙΝΗ ΖΩΗ», πως εμπνέεται από τους απλούς ανθρώπους της φύσης & πως η αυθεντικότητα των ανθρώπων παντρεύεται με την ζωντάνια της φύσης! 

Την «Ρόδινη Ζωή» & την δημιουργό της, κ. Ιωάννα Παρασχάκη θα προλογίσει η κ. Καμπακάκη Λίτσα, Συνταξιούχος εκπαιδευτικός & Γραμματέας του ΔΣ του Θρακικού Κέντρου_ Εταιρείας Θρακικών Μελετών. 

Επόμενη στάση του ταξιδιού... η γνωριμία μας με την «Θρακιώτικη Φορεσιά».
Αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές, σχεδόν από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες της Θράκης, κεντημένες στο χέρι & υφασμένες στον αργαλειό, με υπέροχα χρώματα & περίτεχνους κεφαλόδεσμους από την πλούσια συλλογή του κ. Γιώργου Αρβανίτη.
Επιμέλεια - παρουσίαση: Γιώργος Αρβανίτης. 

Φυσικά θα ακολουθήσει γλέντι με εδέσματα & ποτό…
ολοκληρώνοντας έτσι την γνωριμία με Θρακιώτικα ακούσματα...
Πιστεύουμε ότι θα σας έχουμε κοντά μας να περάσουμε μια όμορφη βραδιά ... Καλή Αντάμωση!!! 

Τόπος εκδήλωσης:
Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου
Μπουμπουλίνας & 17ης Νοεμβρίου, Ζεφύρι. 

Ώρα εκδήλωσης: 18:30 
Είσοδος Ελεύθερη 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 697 481 4850 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου