Ξεφάντωσαν μικροί και μεγάλοι στα αποκριάτικα πάρτι σε Ζεφύρι και Χασιά


Με χορό, διασκέδαση, πολλά παιχνίδια και αποκριάτικη διάθεση από μικρούς και μεγάλους πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στις Δημοτικές Ενότητες Ζεφυρίου και Φυλής το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018. 
Δημότες κάθε ηλικίας συμμετείχαν ενεργά στα αποκριάτικα δρώμενα στις δύο Δημοτικές Ενότητες και απέδειξαν τη διάθεσή τους να μασκαρευτούν, να γελάσουν και να διασκεδάσουν αποχαιρετώντας ευδιάθετα το Τριώδιο. 
Στο Ζεφύρι, μικροί και μεγάλοι, μασκαρεμένοι και μη, κατέκλυσαν το Πάρκο «Κώστας Λιάρος», το οποίο για περισσότερο από τρεις ώρες κινήθηκε σε αποκριάτικους ρυθμούς. Το κέφι άφθονο, η διάθεση στα ύψη, έντονη μουσική, χαρούμενα γέλια, ζωηρές φωνούλες και εντυπωσιακές στολές έδωσαν χρώμα και ήχο στο Πάρκο Λιάρος. 
Εντυπωσιακές μεγαλοφιγούρες Μίνιονς, Ντόναλντ Ντακ και μασκαρεμένες… Αρκούδες, μαζί με Νεράιδες, Ρομπέν των Δασών και Κλόουν ξεσήκωσαν τα παιδιά τα οποία ξεφάντωσαν στο χορό και τα παιχνίδια. Αποκριάτικο survivor και διαγωνισμός «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ήταν μερικά από τα παιχνίδια που ψυχαγώγησαν τα παιδιά, τα οποία έκαναν ουρές για να συμμετάσχουν, ενώ οι νικητές του διαγωνισμού «Γρήγορος σαν αστραπή», κέρδισαν από έναν χαρταετό, δώρο του Δήμου Φυλής.
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν τα παιδιά και για τα εργαστήρια παιδικών κατασκευών, δημιουργώντας πολύχρωμα αεροπλανάκια, φανταστικές κάρτες, και παιχνιδιάρικους κολιέδες, ενώ είχαν την ευκαιρία να «συμπληρώσουν» τις χαριτωμένες και ευφάνταστες στολές τους με face painting. Με ενθουσιασμό, εξάλλου, ξεφάντωσαν τα παιδιά και στα τεράστια, χρωματιστά φουσκωτά παιχνίδια, ενώ απόλαυσαν δωρεάν ποπ κορν και μπισκότα βουτηγμένα στο σιντριβάνι σοκολάτας, την ώρα που οι μεγάλοι γευόντουσαν ζεστό κρασί. 
Οι αποκριάτικες δραστηριότητες για τους λιλιπούτειους δημότες ολοκληρώθηκαν στο Ζεφύρι με το παραδοσιακό Αποκριάτικο Γαϊτανάκι. 
Αποκριάτικος «πυρετός» επικράτησε και στην Δημοτική Ενότητα Φυλής. Ο Μίκη, η Μίνι, η Νεραΐδα, τα Μίνιος, το λιοντάρι και ο Ρομπέν των Δασών υποδέχθηκαν με χορό και τραγούδι στην Πλατεία Δημαρχείου μικρούς και μεγάλους. Ο μεγάλος φουσκωτός παιδότοπος, που φέτος για πρώτη φορά «επισκέφθηκε» τη Χασιά, ξετρέλανε τους μικρούς δημότες που είχαν καταφτάσει στην πλατεία από νωρίς το πρωί. Οι μεγαλοφιγούρες χόρεψαν και φωτογραφήθηκαν με μικρούς και μεγάλους. Μαλλί της γριάς, σιντριβάνι σοκολάτας, μπισκότα, καλλιτεχνικό εργαστήρι, face painting, γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου μετέτρεψαν την πλατεία σε ένα τεράστιο και πανέμορφο παιδότοπο. 
Οι εκπλήξεις όμως είχαν και συνέχεια αφού στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανόταν και μάγος. Τα κόλπα και τα μαγικά που παρουσιάστηκαν καθήλωσαν το κοινό ενώ κάθε φορά που ο μάγος ζητούσε βοηθό γινόταν πανζουρλισμός αφού όλοι ήθελαν να γίνουν για λίγο μάγοι. Στο παραδοσιακό έθιμο της Αποκριάς, το γνωστό γαϊτανάκι, με τις πολύχρωμες κορδέλες του «μπλέχτηκαν» τα παιδιά και οι μεγαλοφιγούρες για να πλέξουν με δεξιοτεχνία το χορό της Αποκριάς. Όλοι έφυγαν αργά το μεσημέρι ευχαριστημένοι, χορτάτοι από παιγνίδι και γλυκίσματα και με έναν χαρταετό στα χέρια, δώρο του Δήμου Φυλής για την Καθαρά Δευτέρα. 



































































































































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου