Μοίρασε τρόφιμα σε 2500 χιλ. απόρους ο Δήμος Φυλής

Τη Μεγάλη Εβδομάδα η διανομή σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φυλής


Ο αναπλ. Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής 
Γιώργος Αντωνόπουλος




Ομαλά πραγματοποιήθηκε η διανομή ειδών παντοπωλείου, νωπού κρέατος και τυροκομικών προϊόντων, στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ στο Δήμο Φυλής, την Πέμπτη 29 Μαρτίου και την Παρασκευή 30 Μαρτίου, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. 
Τα προϊόντα διανεμήθηκαν σε συνολικά 1.200 οικογένειες - δικαιούχους του προγράμματος και ωφελούμενοι είναι περίπου 2.500 άτομα. Στους δικαιούχους διανεμήθηκαν είδη παντοπωλείου (ζυμαρικά, ρύζι, φακές, πελτές ντομάτας, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ελαιόλαδο), νωπό κρέας (μοσχάρι, χοιρινό) και τυροκομικά προϊόντα (φέτα σε άλμη, γραβιέρα), σε ποσότητες ανάλογες με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας. 
«Σήμερα ολοκληρώσαμε τη διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει και η διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η διανομή των προϊόντων του ΤΕΒΑ έγινε, και αυτή τη φορά, συντονισμένα και η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ταλαιπωρία, αναμονές και με διακριτικότητα», τόνισε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας, Γιώργος Αντωνόπουλος. 
Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)») είναι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και ο αριθμός τους είναι διαφορετικός σε κάθε διανομή λόγω νέων αιτήσεων, ανανέωσης αιτήσεων και τροποποιήσεων. 
Ο Δήμος Φυλής, ως επικεφαλής της κοινοπραξίας Σύμπραξη Δυτική Αττική, έχει ολοκληρώσει την τροφοδοσία των δήμων Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας και Μεγαρέων, ενώ την επόμενη Τρίτη, 3 Απριλίου (Μ. Τρίτη), θα παραδοθούν τα προϊόντα και στον Δήμο Ελευσίνας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου