Πλήθος πιστών στην Ευαγγελίστρια Άνω Λιοσίων


Με λαμπρότητα αλλά και βαθιά κατάνυξη, παρουσία εκατοντάδων πιστών και του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, κορυφώθηκαν την Κυριακή 25 Μαρτίου, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Άνω Λιόσια, με τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. 


Με προπομπό την Δημοτική Αστυνομία και τη Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής, ιερείς από όλους τους Ναούς του Δήμου Φυλής -και όχι μόνον-, εκατοντάδες πιστοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης λιτάνευαν με ευσέβεια στους δρόμους γύρω από την ενορία, την εικόνα της Παναγίας μέσα σε εξαιρετικά συγκινησιακή και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα. 

Ο εφημέριος του Ναού πατέρας Κωνσταντίνος Τόλιας αμέσως μετά την επιστροφή της Εικόνας στον Ιερό Ναό ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τους συνεργάτες του Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους για τη στήριξη του Δήμου τόσο στην ενορία όσο και στην προετοιμασία του διήμερου εορτασμού. 

«Σας ευχαριστώ όλους γιατί πριν καν ζητήσουμε βοήθεια τα συνεργεία του Δήμου ήταν εδώ και εργάζονταν για την προετοιμασία των εκδηλώσεων» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Κωνσταντίνος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους ιερείς αλλά και τους πιστούς για την παρουσία τους. 

Οι εκατοντάδες πιστοί πέρασαν κάτω από την Εικόνα του Ευαγγελισμού για να πάρουν την Ευλογία της και ακολούθησε παράκληση. 

Οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα. Ανήμερα της γιορτής ακολούθησαν ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Λιτάνευση ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακό κέρασμα που παρέθεσε σε ιερείς, επισήμους και πιστούς στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, , ο πατέρας Κωνσταντίνος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα












































 


Ιδού και χαρακτηριστικά live στιγμιότυπα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου