Εντυπωσίασαν στη Χασιά τα Αρβανίτικα χορευτικά






Με αφιέρωμα στην αρβανίτικη δημοτική παράδοση ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Αυγούστου, η τρίτη και τελευταία ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. 
Τα χορευτικά του Δήμου και των συλλόγων εντυπωσίασαν και πάλι το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν.

Την βραδιά άνοιξε το χορευτικό του Λαογραφικού Συλλόγου Καματερού «ΤΟ ΓΙΟΡΝΤΑΝΙ» με το τραγούδι «Ντο τα πρες», σήμα κατατεθέν του αρβανίτικου πολιτισμού. Ακολούθησε το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Γρίζα» που με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Βαγγέλη Σαμπάνη που χόρεψε «Ντάρσα», «συρτό παλιό» καλαματιανό και καγκέλι. 

Οι γυναίκες του Παραδοσιακού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΦΥΛΑΣΙΑ» με χοροδιδάσκαλο τον Αριστοτέλη Κατσινέλη παρουσίασαν τους χορούς «Ντάρσα», «Ένα πουλί μάνα μου» «Ντο τα πρες» και έκλεισαν με αρβανίτικο καγκέλι. 
«Ρα καμπάνα» δετό και συρτό χόρεψε το χορευτικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Φυλής υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Σπύρου Κόλλια. 

Κορίτσια και αγόρια «πρεσβευτές» της αρβανίτικης παράδοσης χόρεψαν με καμάρι, χάρη και υπερηφάνεια, τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδοσιακά τραγούδια της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Φυλής και έκαναν την καλύτερη εισαγωγή για το λαϊκό πρόγραμμα που ακολούθησε με τη Χαρά Βέρρα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 
































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου