Το βίντεο με τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής στο Ζεφύρι





Σε βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του Δημάρχου στα φετινά ΖΕΦΥΡΕΙΑ, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, αποτυπώθηκε ο απολογισμός του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής στο Ζεφύρι.
Στο βίντεο αφού γίνεται μια γενικά αναφορά στις συνθήκες που επικρατούσαν όταν παρελήφθη ο Δήμος Φυλής, την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και στη ρύθμιση του δυσθεώρητου χρέους των 480 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, προστίθενται τα εξής:
Σε πρώτη φάση στηρίξαμε τη λειτουργία της πόλης.
·         Αναβαθμίσαμε την καθημερινότητα και κάναμε το Ζεφύρι καθαρή πόλη.
·         Βελτιώσαμε το δημοτικό φωτισμό και επισκευάσαμε το οδόστρωμα κλείνοντας τις λακούβες.
·         Προχωρήσαμε στο κλάδεμα επικινδύνων δένδρων, στις αποψιλώσεις οικοπέδων, στον καθαρισμό, στο σφράγισμα και στην κατεδάφιση  επικίνδυνων κτιρίων.
·         Τοποθετήσαμε πλάκες πεζοδρομίων σε πολλά σημεία.
·         Προμηθευτήκαμε και τοποθετήσαμε περισσότερους από 200 κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ενισχύοντας και επεκτείνοντας το δίκτυο αποκομιδής απορριμμάτων.
·         Με προγραμματισμένες και συνεχείς ενέργειες και δράσεις καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε μέγιστο βαθμό στις διάφορες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας όπως χιόνια- πυρκαγιές – ισχυρές βροχοπτώσεις, λαμβάνοντας πάντα και εγκαίρως τα ανάλογα μέτρα πρόληψης.
Δώσαμε έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία και την πρόληψη δημιουργώντας, άμεσα, από το 2014, Μονάδα Υγείας στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου με παθολόγο- καρδιολόγο- γυναικολόγο- γενικό γιατρό- ορθοπεδικό.
Στον τομέα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας διατηρήσαμε το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου και είμαστε ο μοναδικός Καλλικρατικός Δήμος που διατηρεί δύο Αστυνομικά Τμήματα στα διοικητικά του όρια.
Ενισχύσαμε την αστυνομική παρουσία στην περιοχή μεταφέροντας στο νέο κτίριο αστυνομικών υπηρεσιών την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και τις Ομάδες ΟΠΚΕ.
Στον τομέα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης θέσαμε σε λειτουργία το Σταθμό του Προαστιακού Σταθμού στο Ζεφύρι. Επαναδρομολογήσαμε τη λεωφορειακή γραμμή 735 που είχε διακοπεί και προχωράμε, τώρα, στη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας που θα βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας.
Διατηρήσαμε μαχητικά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
Στον ενεργειακό τομέα φέραμε το φυσικό αέριο στο Ζεφύρι και δρομολογήσαμε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης με τοποθέτηση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού.
Στην Παιδεία επισκευάσαμε, συντηρήσαμε και στεγανοποιήσαμε το σύνολο των σχολικών μονάδων, αλλά και των παιδικών χαρών της Δημοτικής Ενότητας. Συντηρήσαμε και αναβαθμίσαμε τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών χωρίς να αφήσουμε ούτε ένα παιδί έξω από αυτούς. 
Στον Αθλητικό Τομέα κατασκευάσαμε νέα αίθουσα γυμναστικής στο κλειστό Γυμναστήριο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και αρχίζει σύντομα η κατασκευή σύγχρονου γηπέδου 7Χ7 με πλαστικό χλοοτάπητα στο διπλανό χώρο.
·         Επίσης ανακατασκευάσαμε, εξαρχής και θέσαμε σε λειτουργία το κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου, δίπλα στο Πάρκο ΛΙΑΡΟΣ.
·         Τέλος, κάναμε διορθωτικές παρεμβάσεις στην αίθουσα γυμναστικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου. 
Στον τομέα των έργων έχουμε κάνει σπουδαία δουλειά, αφού έχουν ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν, άμεσα, 11 μεγάλα έργα:
·         Θεμελιώσαμε και ήδη κατασκευάζεται ο νέος βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Σουλίου.
·         Ολοκληρώσαμε την ανακατασκευή του γηπέδου 7Χ7 στην Πλατεία Μερκούρη, με τοποθέτηση χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς και κατασκευάσαμε μεταλλικό υπόστεγο 100 τμ.
·         Κατασκευάσαμε και δεντροφυτεύσαμε το χώρο στάθμευσης  δίπλα στο σκεπαστό της Αττικής Οδού.
·         Ολοκληρώσαμε την κατασκευή νέας Παιδικής Χαράς στη συμβολή των οδών Δράκου Τόγκα και Κουτσονίκα στη συνοικία του Αγίου Στυλιανού.
·         Ασφαλτοστρώσαμε πάνω από 25 δρόμους και το επόμενο διάστημα  ξεκινάει η βελτίωση του ασφαλτοτάπητα σε 53 ακόμα δρόμους  στο Ζεφύρι.
·         Συντηρήσαμε και κατασκευάσαμε ξύλινες πέργολες και το σιντριβάνι στο ΠΑΡΚΟ ΛΙΑΡΟΣ.
·         Ολοκληρώσαμε την κατασκευή της Πλατείας Κρήτης
·         Δεντροφυτεύσαμε πολλούς κοινόχρηστους χώρους, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου.
·         Ξεκινάει, άμεσα, η ανακατασκευή του κτιρίου στο ΑΙΘΡΙΟ της Αττικής Οδού.
·         Στο αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινάει η διαμόρφωση επτά   νέων πλατειών στις οδούς: Μεσολογγίου - Χαλκιδικής – Γληνού – Αλαμάνας – Δαβάκη – Φιλικής Εταιρείας και  Παναγίας Γρηγορούσης.
·         Έχουμε δρομολογήσει το επόμενο διάστημα να γίνουν οι απαραίτητες εσωτερικές και εξωτερικές παρεμβάσεις που απαιτούνται στο Δημαρχείο  Ζεφυρίου, όπου λειτουργήσαμε τον ανελκυστήρα, ενώ ηλεκτροδοτήσαμε και το ΚΑΠΗ Ζεφυρίου που λειτουργούσε με εργοταξιακό ρεύμα. 
Στον κοινωνικό τομέα στηρίζουμε έμπρακτα τους συνδημότες μας δημιουργώντας ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας:
·         Ο Δήμος μας είναι Leader στο ΤΕΒΑ Δυτικής Αττικής με 13.500 ωφελούμενους εκ των οποίων οι 3.900 από τον τόπο μας.
·         Δημιουργήσαμε Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο με 2.600 ωφελούμενους δημότες μας, καθώς και Κέντρα Κοινότητας με Ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη.
·         Δημιουργήσαμε Ενεργειακή Κοινότητα, με σκοπό την παραγωγή και δωρεάν διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
·         Προσφέρουμε δωρεάν κατασκηνώσεις στα  παιδιά, και μηνιαία πακέτα με βασικά είδη παντοπωλείου στους φοιτητές μας που σπουδάζουν στην επαρχία.
·         Στηρίζουμε και διοργανώνουμε εκδρομές – εκδηλώσεις και πολλές ακόμα δράσεις αγωγής υγείας, πρόληψης και ψυχαγωγίας στα ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής.
·         Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη στους άνεργους, στους πολύτεκνους και στους τρίτεκνους.
·         Θεσπίσαμε απαλλαγές και μειώσεις στα δίδακτρα του Ωδείου για όσους πλήγηκαν από την κρίση.
Τέλος, ο Δήμος Φυλής ασκεί πιέσεις για τη διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς που θα απαλλάξει, άπαξ και δια παντός, το Ζεφύρι από τον κίνδυνο των πλημμυρών. Ήδη σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών αναρτάμε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου τον Κτηματολογικό Πίνακα της απαλλοτρίωσης, ενώ το έργο βρίσκεται ήδη στην Επιτροπή Μεγάλων Έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση 88 εκατ. ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου