Συγκινητικό αφιέρωμα στην 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου από το 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων




















Οι Συντελεστές της Εκδήλωσης



Την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησαν το πρωί της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου οι μαθητές και οι καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων. 

Κοσμώντας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που την κατέκλυσαν απ΄ άκρη σ’ άκρη, μαθητές και καθηγητές, τίμησαν του Νεκρούς, τους Φοιτητές και τους Αγωνιστές του Πολυτεχνείου με τον καλύτερο τρόπο. 

Οι μαθητές της θεατρικής Ομάδας παρουσίασαν ένα πρωτότυπο δρώμενο, με τίτλο “Η πιο μεγάλη μέρα της Ζωής του” που διανθίστηκε με αγαπημένα ακούσματα που είναι συνυφασμένα με τους αγώνες και την επέτειο του Πολυτεχνείου, από τη Μουσική Ομάδα του Σχολείου. Παράλληλα, στο βάθος της αίθουσας προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου. Ιδιαίτερα εμβληματική και με ξεχωριστό νόημα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, υπήρξε η Προβολή των θυμάτων του Πολυτεχνείου, που συνοδεύτηκε από τις φωτογραφίες τους και τα στοιχεία τους. Ανάμεσά τους, μαθητές, φοιτητές και αγωνιστές που βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στους δρόμους, έξω και γύρω από το Πολυτεχνείο. 

Το Συντονισμό και την άρτια Οργάνωση της εκδήλωσης που συγκίνησε και αφύπνισε συνειδήσεις είχαν οι Καθηγήτριες του 1ου ΓΕΛ Ευσταθία Κούλη και Γεωργία Παπαγεωργίου.



Την εκδήλωση άνοιξε με τον σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων Αναστάσιος Βιολέτης. 

“Μέρες σαν τη σημερινή μας φέρνουν στο νου ιδέες παλιές αλλά και Αξίες διαχρονικές και πάντα επίκαιρες. Αξίες όπως η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία και η Δημοκρατία, που καθημερινά μέσα στις τάξεις, προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας” τόνισε. 

Ο Λυκειάρχης καλωσόρισε με λόγια από καρδιάς τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που έδωσε το “παρών” στην έναρξη της εκδήλωσης, επισημαίνοντας πως βρίσκεται πάντα δίπλα στους μαθητές και τους καθηγητές κι ότι “Υπάρχουν κοινοί οραματισμοί που θέλουμε να τους υλοποιήσουμε μαζί” 

Ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ αναφέρθηκε με ιδιαίτερη εκτίμηση και στο πρόσωπο του Προέδρου της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια επισημαίνοντας πως βρίσκεται σε διαρκή βάση κοντά στο σχολείο προσπαθώντας για την επίλυση του κάθε προβλήματος. 

Ιδού τι ακριβώς είπε:



Ο Πρόεδρος της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας μιλώντας και με την ιδιότητα του Απόστρατου Συνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού – Απόφοιτου της Σχολής Ευελπίδων, έδωσε μια ξεχωριστή και σημαίνουσα πολιτική διάσταση στην εκδήλωση. 

Απευθυνόμενος στους μαθητές υπογράμμισε ότι: “Οι ζοφερές εκείνες εικόνες με τα άρματα μάχης στη Αθήνα δεν είναι αυτές που εκπροσωπούν τον Ελληνικό Στρατό. Τα άρματα μάχης υπάρχουν για να μας προφυλάσσουν σε Βορά, Νότο, Δύση και Ανατολή έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Υπηρετώντας τα Σύνορα μας για πολλά χρόνια σας διαβεβαιώνω με αφορμή τις άσχημες εικόνες του Πολυτεχνείου ότι ο Στρατός μας δεν είναι αυτός” κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Νίκος Χατζητρακόσιας. Ο Πρόεδρος εξάλλου, στο ξεκίνημα του επιγραμματικού χαιρετισμού του τόνισε ότι” Το θεωρώ ηθική υποχρέωση να είναι τα Διδακτήρια, στη θέση και την κατάσταση που αξίζουν στα παιδιά μας”



Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τέλος, εξήρε τη σχέση των μαθητών με τον Διευθυντή τους καθώς όπως είπε από το θερμό χειροκρότημα των παιδιών κατά την ομιλία του αποδείχθηκε η εκτίμηση και η αγάπη που τρέφουν στο πρόσωπό του. 

Σε ότι αφορά στην επέτειο του Πολυτεχνείου ο Δήμαρχος τόνισε πως αυτή η μέρα είναι ταυτόσημη και συνώνυμη με τη Δημοκρατία, μια μέρα Σταθμός που δεν πρέπει κανείς μας, να ξεχνά. “Μπορεί η Δημοκρατία να είναι καλά αγκιστρωμένη στη χώρα μας αλλά για να παραμείνει έτσι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία των Ιδεών και του λόγου”, κατέληξε ο Χρήστος Παππού, δίνοντας την ευχή στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του χρόνου να βρίσκονται ξανά σε αυτή την αίθουσα και να βραβευτούν ως οι νέοι Φοιτητές, οι νέοι Ακαδημαϊκοί, της πόλης.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί, πως η επετειακή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές και τους καθηγητές όρθιους για την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Ακολουθούν live στιγμές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό









































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου