Σειρά μαθημάτων Axis Syllabus πάνω στα κινητικά κέντρα της σπονδυλικής στήλης στο PROASTIO ART

... Σάββατο 1η Δεκεμβρίου

ΚΕΝΤΡΑ, ΚΟΜΒΟΙ ΚΑΙ ΚΥΜΑΤΑ: Κινητική ενέργεια και συνέργεια στη σπονδυλική στήλη
Μια σειρά μαθημάτων Axis Syllabus πάνω στα κινητικά κέντρα της σπονδυλικής στήλης όπως αυτά περιγράφονται στο σύστημα αναφοράς Axis Syllabus.

-Θα δούμε πώς συμπεριφέρονται κινητικά οι κομβικές αρθρικές περιοχές της κεντρικής στήλης του σώματος μέσα από τη διαφορετικότητα των σωμάτων μας.
-Πώς το τοπικό εντάσσεται λειτουργικά στο συνολικό αποκαλύπτοντας τη συνέργεια των επιμέρους δομών;
-Πώς τελικά η σπονδυλική στήλη καθίσταται μία ενιαία λειτουργική εκφραστική οντότητα;
Η μελέτη μας θα ολοκληρωθεί με μικρούς αυτοσχεδιασμούς και δοσμένες κινητικές φράσεις.

Τα άτομα ερευνούν, ανακαλύπτουν και αισθανονται με βιωματικό τρόπο το ίδιο τους το σώμα στη συνολικότητά του. Το σώμα όχι σαν μία εκτελεστική μηχανή αλλά σαν έναν έμβιο οργανισμό (σώμα-εαυτός) που υπακούει σε μια σειρά αυτόνομων λειτουργιών, αλλά επίσης αισθάνεται, αντιλαμβάνεται, σκέφτεται κι επιλέγει.

Το Axis Syllabus είναι ένα σύστημα συσχετισμού κινητικών αρχών, ένα εγχειρίδιο σχετικά με την εκπαίδευση του σώματος και την πρακτική της κίνησης, σε ένα προσεγγίσιμο πλαίσιο, για χορευτές, αθλητές και φυσιοθεραπευτές. Με κύριο στόχο την προστασία και ενίσχυση των ικανοτήτων των χορευτών και αθλητών του σήμερα και την επανεκπαίδευση των δασκάλων που ασχολούνται με την κίνηση, χορογράφους και υπεύθυνους σε οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα.

Η ερευνητική κοινότητα του Axis Syllabus εργάζεται για να ανανεώνει και να μεταβιβάζει τις γνώσεις των έμβιο-μηχανικών αρχών που οργανώνονται με βάση το σύστημα Axis Syllabus, μελετώντας και παίρνοντας πληροφορίες από την κοινωνιολογία, ψυχολογία και παιδαγωγική με στόχο έναν αποτελεσματικό και ηθικό τρόπο διδασκαλίας και μάθησης.

Το Axis Syllabus διαμορφώνει το πλαίσιο για μια κοινότητα εκπαιδευμένων επαγγελματιών, πιστοποιημένων σε ποικίλες ιατρικές και σωματικές επιστήμες όπως: νευρολογία, μηχανολογία, κινησιολογία, Rolphing, Feldenkrais, Gyrotonic, Bart, Pilates, Laban, καθώς και ποικίλες παραστατικές τέχνες και συστήματα κίνησης όπως: ιππασία, τσίρκο, φωνητική, capoeira, african expressionism, μπαλέτο, yoga, σύγχρονος χορός, παντομίμα, σωματικό θέατρο και hip hop.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 
13.30 -15.30 Axis Syllabus, με τον Τίμο Ζέχα  

Τo μάθημα απευθύνεται σε:
- όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το σώμα τους σε ένα θεωρητικό και βιωματικό πλαίσιο με βάση την κίνηση και τον χορό
- σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες από το χώρο του χορού, του θεάτρου και γενικά των παραστατικών τεχνών, του αθλητισμού, της γυμναστικής
- σε φοιτητές και επαγγελματίες από τους κλάδους της φυσιοθεραπείας, της ιατρικής, της κινησιολογίας, της χοροθεραπείας και της ψυχικής υγείας καθώς και της παιδαγωγικής και της ειδικής αγωγής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:   
Drop in Axis Syllabus 13€/ μάθημα
10€ για σπουδαστές- αποφοίτους Ανωτέρων Επαγγελματικών Σχολών και μέλη του Proastio Art

Σε συνδυασμό με το Dance Course: 
Κύκλος σεμιναρίων (Κλασικό ή Σύγχρονο) με εφάπαξ πληρωμή:
33€/ μήνας
90€/τρίμηνο
Κύκλος σεμιναρίων Κλασικού ΚΑΙ Σύγχρονου με εφάπαξ πληρωμή:
50€/μήνας
130€/ τρίμηνο

Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Επόμενο σεμινάριο Axis Syllabus με τον Τίμο Ζέχα το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 
13.30 -15.30

τηλ. 2102470604, 6993954907
email: proastioart@gmail.com

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά από και προς τον Προαστιακό Σταθμό Άνω Λιοσίων
Με λεωφορείο Β12 
Με αυτοκίνητο από Αττική Οδό Έξοδος 6 (Λ.Φυλής) 

Βιογραφικό Τίμος Ζέχας

Ο Τίμος Ζέχας είναι πιστοποιημένος δάσκαλος
τoυ Διεθνούς Ερευνητικού Δικτύου Axis Syllabus (ASIRΝ)  με βασικό μέντορα τον Frey Faust. Έχει εικοσαετή εμπειρία στην κίνηση ως ενεργός χορευτής / performer, δάσκαλος χορού και δάσκαλος Pilates και Fascial Fitness Trainer. Είναι επίσης πιστοποιημένος Feldenkrais Practitioner και διπλωματούχος Σωματο-ψυχοπαιδαγωγός (μέθοδος Danis Bois). Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής "Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη" και έχει σπουδάσει με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown στην Νέα Υόρκη.

Υπήρξε μόνιμο μέλος του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κι έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας), ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ομάδες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως: Μαρία Γοργία, Αντώνης Φωνιαδάκης, Έρσυ Πίττα, Μαριέλα Νέστορα, Τέτη Νικολοπούλου, Μαρίνα Μαυρογένη, Τατιάνα Λοβέρδου, Χάρης Μανταφούνης, Ιωάννα Πορτόλου, Igor Zelinski, Carol Armitage κ.α. Και με τις Χριστίνα Κλεισιούνη και Τέτη Νικολοπούλου, με το σχήμα "present bodies" σε παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, contact improvisation και site specific performance. Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ Χορού τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό κι έχει παρουσιάσει δική του χορογραφική δουλειά.

Έχει διδάξει στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στην Επαγγελματική Σχολή Χορού “Κέντρο Χορού και Τεχνών” της Τατιάνας Λομβέρδου, στο Νομαδικό Κολλέγιο του Axis Syllabus και σε εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διαφορετικά επίπεδα ατόμων. Διδάσκει τεχνική χορού, χορευτικό αυτοσχεδιασμό, μέθοδο Pilates, Axis Syllabus τόσο σε ελεύθερα μαθήματα όσο και σε τακτικά εργαστήρια όπως και τη μέθοδο Feldenkrais σε ομαδικά μαθήματα κι ατομικές συνεδρίες.

Διδάσκει σε διαφορετικά επίπεδα ατόμων καλύπτοντας μία γκάμα ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χορού καθώς και ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και αναγκών. Το μάθημά του είναι σύμφωνο με τις βιομηχανικές αρχές και τους φυσικούς νόμους που ορίζουν την κίνηση, δίνοντας επίσης σημασία σε έναν ηθικό τρόπο διδασκαλίας και μετάδοσης της γνώσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου