Στην εποχή του Φυσικού Αερίου εισήλθε το σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Νικόλαο Άνω Λιοσίων

,,,,  συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η συγκέντρωση αιτήσεων για δωρεάν συνδέσεις Δημοτών

Ο Δήμαρχος Φυλής, με τον μηχανικό Χρήστο Μουζακίτη

Τέλος εποχής, στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία που βρίσκονται στο συγκρότημα του Αγίου Νικολάου της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής. 

Συγκεκριμένα, το 2ο Νηπιαγωγείο, το 4ο δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο των Άνω Λιοσίων θερμαίνονται από τα τέλη Οκτωβρίου, μέσω του δικτύου του Φυσικού Αερίου, οι εγκαταστάσεις του οποίου έχουν ήδη παραδοθεί στο πλαίσιο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δήμου Φυλής. 

Ο σχεδιασμός της χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, αποτέλεσε βασική δέσμευση του Χρήστου Παππού. 

Ο Δήμαρχος Φυλής, μαζί με τον μηχανικό Χρήστο Μουζακίτη -η Τεχνική Εταιρεία του οποίου έχει αναλάβει τις εργασίες για την εγκατάσταση των εν λόγω υποδομών αλλά συνολικά εκείνων του Φυσικού Αερίου στο Δήμο Φυλής- εγκαινίασε τη σύνδεση στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, εισάγοντας την πόλη σε μια νέα ενεργειακά εποχή. 

Η χρήση του Φυσικού Αερίου αντί του πετρελαίου, μειώνει σημαντικά το κόστος θέρμανσης των σχολικών μονάδων,δίνοντας έτσι μια σημαντική οικονομική «ανάσα» στο Δήμο και κατ’ επέκταση στους πολίτες, ενώ παράλληλα ελαττώνει σημαντικά την εκπομπή ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).


Εξάλλου, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η συγκέντρωση αιτήσεων για δωρεάν συνδέσεις Δημοτών. 

Ο Δήμος Φυλής δέχεται αιτήσεις σύνδεσης για το εγκαταστημένο τμήμα, καθημερινά, στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων (Γραφείο Δημάρχου) από τις 14:00 μέχρι τις 19:00. Δέχεται επίσης αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις κατοικίες που βρίσκονται πέριξ και εντός του υφισταμένου δικτύου, καθώς και για το υπό επέκταση τμήμα των Άνω Λιοσίων. Πληροφορίες στο τηλ. 2102474067. 

Για το Ζεφύρι δέχεται αιτήσεις στο Δημαρχείο Ζεφυρίου καθημερινά και Σαββάτο από 09-13:00 (2ος όροφος). Πληροφορίες στο τηλ. 2132038834. 

Αναφορικά με τη Δημοτική Ενότητα Φυλής, η κατασκευή του δικτύου θα συνδυαστεί με την κάλυψη του βορείου τμήματος της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου