ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΧΙΖΑΣ: Πέντε χρόνια Έργων και συνεχίζουμε…


Ξεκινώντας το 2014 αυτή τη μακρά και δύσκολη πορεία αναβάθμισης του Δήμου Φυλής μετά από μια τουλάχιστον αδρανή διοίκηση της περιόδου 2011-14, δεν θα ήταν υπερβολή να παραδεχθούμε πως βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν κυκεώνα προβλημάτων.
Από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε αρκετά λειτουργικά προβλήματα, αλλά και ζητήματα καθημερινότητας, τα οποία ανάγκασαν τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού αλλά και όλους εμάς που είμαστε δίπλα του, να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις και προκειμένου να πάμε το Δήμο μας ένα βήμα μπροστά, οφείλουμε να εργαστούμε σκληρά και επίπονα, έτσι ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να ανακτήσουμε τη θέση μας στα μάτια των δημοτών που -δικαιολογημένα πολλές φορές- εξέφραζαν παράπονα.
Από την πρώτη ημέρα κιόλας, προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στον δημότη, να ακούμε τα προβλήματά του και με συνέπεια και σεβασμό επιχειρούμε να δίνουμε λύσεις σε αυτά. Δίνοντας έναν επίπονο αγώνα κατορθώσαμε σε μεγάλο βαθμό να διορθώσουμε πολλά από αυτά που διαστρέβλωναν την εικόνα του Δήμου μας, που έμοιαζε εγκαταλειμμένος.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν είναι εύκολο οι δημότες να υιοθετήσουν μία άλλη άποψη για το τοπικό πολιτικό σύστημα και για όλους εκείνους που τα τελευταία χρόνια είχαν στα χέρια τους την εξουσία. Έχοντας αυτό κατά νου, επιλέξαμε να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά, τόσο σαν ομάδα όσο και μεμονωμένα, προκειμένου πλέον να μπορούμε να μιλάμε με τριψήφιους αριθμούς για τα έργα τα οποία έχουμε φέρει εις πέρας.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλη την ομάδα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής για το έργο που παράγει όλο αυτό το διάστημα: από το 2015 και έπειτα, έχουμε εκπονήσει περίπου 1500 μελέτες, αριθμός που μας κατατάσσει στις υψηλότερες θέσεις μεταξύ των Δήμων πανελλαδικά και αντικατοπτρίζει τις προσπάθειές μας για την υλοποίηση των αναπτυξιακών σχεδίων που είχαμε εξ’ αρχής θέσει και στοχεύουν στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του Δήμου μας.
Είμαι υπερήφανος ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων για την ομάδα αυτή, η οποία έχει καταφέρει ως σήμερα να αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» ενός δήμου που βρίσκεται σε πορεία εμφανούς και πραγματικής ανάπτυξης. Μια ομάδα που μεταξύ άλλων αποτελεί τη "μηχανή" κατασκευής και συντήρησης των έργων που εκτελούνται από το Δήμο, ενώ, παράλληλα, είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή διαγωνισμών δημοσίων έργων και για την επίβλεψη της κατασκευής τους.
Το Τμήμα Τεχνικών Έργων έχει την ευθύνη της μελέτης και εκτέλεσης έργων που περιλαμβάνουν την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση, διακόσμηση και εξοπλισμό των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων που αναλαμβάνει να κατασκευάσει, επισκευάσει ή συντηρήσει ο Δήμος, ενώ ασχολείται με έργα οδοποιίας και υποδομής, έργα διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων καθώς και ηλεκτρομηχανολογικά έργα.
Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ορισμένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει και γίνονται στο Δήμο Φυλής τα τελευταία αυτά χρόνια, όπως η αναβάθμιση του οδικού δικτύου, το αντιπλημμυρικό στην οδό Αιγαίου Πελάγους και η πεζογέφυρα στον οικισμό Γεννηματά, η δημιουργία και ανακατασκευή παιδικών χαρών και η κατασκευή 20 νέων πλατειών και στις τρεις δημοτικές ενότητες, η τοποθέτηση φωτιστικών Led στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι, η ενεργειακή αναβάθμιση της Φυλής, η κατασκευή νέων δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση των συλλόγων (όπως Ηπειρώτες, Αιγέας, Γρίζα), το σχέδιο ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου, η κατασκευή του ειδικού Γυμνασίου, η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου των Άνω Λιοσίων και της λεωφόρου Φυλής, η κατασκευή αποχέτευσης στη Δ.Ε. Φυλής, οι παιδικοί σταθμοί Δροσούπολης, Ζεφυρίου και Χασιάς, οι εργασίες ανακατασκευής του Αίθριου της Αττικής οδού στο Ζεφύρι, η ανακατασκευή των τριών Δημαρχείων και στις τρεις δημοτικές ενότητες και πολλά άλλα ακόμη.
Ακόμα και τώρα, επιχειρούμε με την ίδια ένταση και ρυθμό, να βελτιωνόμαστε καθημερινά, να διορθώνουμε τυχόν λάθη που μπορεί να προκύπτουν και να βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών. 
Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια σύνθετη και επίπονη διαδικασία, ωστόσο διατηρούμε αμείωτη τη θέληση και την αγάπη μας για τον τόπο - όπως από την πρώτη στιγμή στο πόστο μας - προκειμένου να εξακολουθήσουμε να παράγουμε το έργο που ξεκινήσαμε, όταν αναλάβαμε μετά τις εκλογές του 2014.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου